Δελτίο Τύπου

Όλες και όλοι την Τετάρτη 14/11, στη 1 μ.μ. στην Αθήνα (Σταδίου 43) έξω από συμβολαιογραφείο, που εκπλειστηριάζουν λαϊκή περιουσία και σε συμβολαιογραφεία σε όλη τη χώρα

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 574 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων είναι πρώτες κατοικίες.

Στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη επιχειρούμενης υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, η κυβέρνηση προσπαθεί εμφανώς να τρομοκρατήσει με παραπομπή σε δίκη αγωνιστές για τη δράση τους, όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Όμως, δεν σταματάμε τον αγώνα μας.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχει φέρει και νίκες.

Αρκετές πρώτες κατοικίες δεν έχουν βγει στο σφυρί ή έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί τους ή οι πλειστηριασμοί έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Την ίδια στιγμή, με δεκάδες αποφάσεις τους, μαζικοί φορείς και δημοτικά συμβούλια απαιτούν να σταματήσει η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες. Η λαϊκή κατακραυγή δυναμώνει.

Μαζί με τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους, που κινδυνεύουν να χάσουν συμπολίτες μας, έχουμε και την απαράδεκτη και εκβιαστική πολιτική των εταιριών ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, που κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Η ΛΑΕ απαιτεί:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών.
  • Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

13/11/2018