ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες και όλοι στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα – προσυγκέντρωση ΛΑ.Ε Σταδίου και Πεσματζόγλου 10:30 πμ. και Θεσσαλονίκη – προσυγκέντρωση Φιλίππου & Αγν. Στρατιώτου 11.00΄π.μ.

 

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα αλλά και κλάδων του Ιδιωτικού Τομέα που απεργούν στις 14 Νοεμβρίου και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται  σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει διακηρύσσοντας το τέλος των μνημονίων, ενώ οι μνημονιακοί νόμοι και η λιτότητα εξακολουθούν να ισχύουν και να οδηγούν στην εξαθλίωση την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού.

Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η οποιαδήποτε αύξηση του κατώτερου μισθού έχει παραπεμφθεί στους «ειδικούς».

Οι συντάξεις ήδη  έχουν περικοπεί κατά 50%  και η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις για μη περικοπή (προσωρινά της προσωπικής διαφοράς).

Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και συνοδεύονται και με διώξεις κατά των αγωνιστών.

Οι αυξήσεις των φόρων συνεχίζονται και το κόστος ζωής μέσω της φορολογίας αυξάνεται συνεχώς.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Οργανισμών και η εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας ακόμα και των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο παίρνουν τον χαρακτήρα γενικής λεηλασίας.

Η μοναδική απάντηση σε αυτή την εκτεταμένη καταστροφή είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, γενικότερα  ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ώστε η 14η Νοεμβρίου να αποτελέσει την αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση :

Αθήνα – προσυγκέντρωση ΛΑ.Ε Σταδίου και Πεσματζόγλου 10:30 πμ. Θεσσαλονίκη – προσυγκέντρωση  Φιλίππου & Αγν. Στρατιώτου 11.00΄π.μ.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

12/11/2018