Η Λαϊκή Ενότητα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, στην Τράπεζα Πειραιώς: 

«Να σώσουμε πρώτη κατοικία αγωνιστή».

 Ακτιβιστική δράση πραγματοποίησε σήμερα (Τρίτη 6/11) το μεσημέρι η Λαϊκή Ενότητα, με την παρουσία του Παν. Λαφαζάνη και άλλων κεντρικών στελεχών, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4, Αθήνα).

Η κινητοποίηση είχε ως κύριο στόχο την ματαίωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας συντρόφου και αγωνιστή από τα παλιά στους νεολαιΐστικους και λαϊκούς αγώνες.

Η πρώτη κατοικία του συντρόφου Ν.Τ είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο τετραμελούς οικογένειας, η οποία έχει περιέλθει σε πολύ δυσχερή θέση και αδυνατεί πλήρως να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της.

Ο Ν.Τ έχει προτείνει στην Τράπεζα Πειραιώς μια ρύθμιση με δόσεις που μπορεί να την ικανοποιήσει αλλά η Τράπεζα Πειραιώς ζητάει προκλητική προκαταβολή ύψους 40 χιλιάδων ευρώ.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μαζί με δύο συναγωνιστές, συναντήθηκαν και μίλησαν με υπεύθυνους της Τράπεζας για την υπόθεση.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «θα ήταν αναλγησία και απανθρωπιά πρώτου μεγέθους να επιμείνει η Τράπεζα Πειραιώς σε έναν πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και μοναδικού, από κληρονομιά, περιουσιακού στοιχείου ενός τίμιου ανθρώπου που δεν πήγε καλά στις δουλειές του, πετώντας στην κυριολεξία μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά στο δρόμο». Επίσης, έκανε έκκληση στην Διοίκηση της Τράπεζας να συζητήσει την ρύθμιση που πρότεινε ο δανειολήπτης για να βρεθεί μία λύση ώστε να αποφευχθεί μια τραγωδία.

 Αύριο Τετάρτη (07/11), η ΛΑ.Ε θα έχει κινητοποίηση για την ίδια υπόθεση Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 13:30.

 Για το Γραφείο Τύπου

Αθήνα 6/11/2018