ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς και στις διακοπές ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά.»

 Όλες και όλοι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 :

– 12:00  μεσημέρι Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30) ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε σπίτια και καταστήματα λαϊκών οικογενειών.

– 13:30  στην Αθήνα (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής) και από εκεί σε διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφεία, που εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες.

Κάθε εβδομάδα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθεί να τρομοκρατήσει με παραπομπή σε δίκη αγωνιστών για τη δράση τους.

Χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κάθε μήνα από τράπεζες και τώρα και από funds, που εκτός από την πρόθεση τους να ξεσπιτώσουν το λαό, προχωρούν και σε μηνύσεις κατά αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχουν φέρει και νίκες. Αρκετές πρώτες κατοικίες έχουν διασωθεί, διότι οι πλειστηριασμοί έχουν ανασταλεί ή έχουν κηρυχθεί άγονοι.

Δεκάδες αποφάσεις μαζικών φορέων και Δημοτικών Συμβουλίων απαιτούν να σταματήσει η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες. Η λαϊκή κατακραυγή δυναμώνει.

Μαζί με τα σπίτια και τους επαγγελματικούς χώρους, που κινδυνεύουν να χάσουν συμπολίτες μας, έχουμε και την απαράδεκτη και εκβιαστική πολιτική των εταιριών ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, που κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Απαιτούμε :

  • Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών
  • Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσία 
  • Να υπάρχει δυνατότητα για πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, όπως το ρεύμα και το νερό, για όλο τον λαό.
  • Να καταργηθούν τώρα οι ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις, που εφαρμόζονται εναντίων όσων διαμαρτύρονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

 

–  Η αρπαγή πρώτων κατοικιών και μικρών περιουσιών δεν θα περάσει.

–  Το κίνημα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται.

 

Το γραφείο τύπου

30.10.2018