Αγωνιστική παρέμβαση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών με τη συμμετοχή της ΛΑΕ στο Σύνταγμα

Αγωνιστική παρέμβαση στο Σύνταγμα, σήμερα, την ώρα που γινόταν η μαθητική παρέλαση, έκανε η Ενωτική Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών, με τη συμμετοχή μελών της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ). Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ανέβηκε αεροπανό με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενώ ακούστηκαν συνθήματα που συνδέουν τον αντιφασιστικό αγώνα κατά της ναζιστικής κατοχής με τους αναγκαίους αγώνες του σήμερα («Και τώρα και πάντα και όπως το ’40 τη φτώχεια και το φασισμό θα πολεμάμε πάντα», «Λαέ θυμήσου, το χώμα που πατάς λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ»).

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την βίαιη προσπάθεια της αστυνομίας να εμποδίσει την κινητοποίηση και την ανάρτηση του αεροπανό. Η αγωνιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε παρά την επέμβαση δυνάμεων των ΥΜΕΤ, οι οποίες απωθούσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας με τις ασπίδες τους.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με την αστυνομία, όταν το αεροπανό έγινε ορατό από την εξέδρα των επισήμων και δόθηκε εντολή «να κατέβει το πανό». Η Ενωτική Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών ολοκλήρωσε την κινητοποίηση της υπερασπιζόμενη τη ιστορική συνέχιση του αντιφασιστικού ΟΧΙ του ’40 με την αντίσταση στο κυβερνητικό ξεπούλημα του ηχηρού ΟΧΙ του ’15, ενάντια στην μνημονιακή εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων και στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Γνωρίζοντας ότι ο φασισμός δυναμώνει όταν σταματούν οι λαϊκοί αγώνες.

Δυναμικό «παρών» της ΛΑΕ και στην παρέλαση στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη

Επίσης, σήμερα, αμέσως μετά το τέλος των μαθητών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ακολούθησε αγωνιστική παρέλαση μελών και φίλων της ΛΑΕ. Την παρέλαση παρακολούθησε πρωτοφανές πλήθος πολιτών.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑΕ που παρέλασαν κρατούσαν δύο πανό, όπου το ένα έγραφε «Και τότε ΟΧΙ και τώρα ΟΧΙ. Τι δεν καταλαβαίνεις;», ενώ το άλλο έλεγε «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, έγιναν δεκτά με πρωτοφανώς θερμά χειροκροτήματα από το πλήθος των πολιτών. Προηγουμένως ο Παν. Λαφαζάνης είχε καταθέσει κατά την σχετική τελετή, φωνάζοντας «αθάνατοι!», ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

28/10/2018