ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τραγωδία του Αισχύλου «ΠΕΡΣΕΣ»   σε σκηνοθεσία Γιάγκου

Ανδρεάδη παρουσιάζεται στο θέατρο Κνωσός το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 21:00 μμ  στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας

 

Μετά την επιτυχία του στο Θέατρο Ροές, οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάγκου Ανδρεάδη, επιστρέφουν για μια και μοναδική παράσταση στο Θέατρο Κνωσός, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου (ΚΕΔΡΑ) με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς.

Η παράσταση, μαζί με τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και με την Ελένη του Ευριπίδη παρουσιάστηκαν ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζοντας μετά από σαράντα χρόνια σιωπής το πανέμορφο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τις ίδιες μέρες που, με ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς, ξεκίνησαν και τα έργα αναστύλωσής του.

Η παράσταση των Περσών -είναι ένα έργο που μιλά για τον πόλεμο για να υμνήσει την ειρήνη- σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάγκου Ανδρεάδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου μας δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες συνθήκες και θεατρικές αναζητήσεις. Η εύστοχη ένταξη αρχαίων στίχων, η αξιοποίηση της αρχαίας λύρας, τα προσωπεία και η αφαιρετική όψις σκηνικών και κοστουμιών, αλλά πάνω από όλα η υποκριτική ερμηνεία με αφοσίωση στα μεγάλα κείμενα δίνουν το στίγμα του εγχειρήματος.

Info: ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΟΣ: Κνωσού 11 Αθήνα | ΤΗΛ:2108677070. Ώρες προκρατήσεων: 10:00-14:00 και 18:00-21:00. Σάββατο 27 Οκτωβρίου. Ώρα έναρξης 9μμ. Τιμή εισιτηρίου 10 ΕΥΡΩ. [τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν απευθείας στους ηθοποιούς της παράστασης]. Επικοινωνία και κλείσιμο θέσεων: ΚΕΔΡΑ: Μαρία Ντέκα, ΤΗΛ. 6974782411, email: idis@gr.com

Τμήμα Πολιτισμού Λαϊκής Ενότητας

24/10/2018