ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

 

Με βάση την έρευνα του Δήμου Καλαμαριάς, και μετά την παρακολούθηση της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, από μέλη της Π.Ε. Καλαμαριάς της Λαϊκής Ενότητας, το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι 604 στρέμματα δημόσιας γης, άλλα με κτίσματα και άλλα όχι, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, μεταβιβάστηκαν, με το ΦΕΚ 2320/19-6-2018 στο Υπερταμείο. Μεταξύ αυτών, χώροι των οποίων η χρήση είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς με τυμπανοκρουσίες. και από τη σημερινή κυβέρνηση, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές απαραίτητες για τη φυσιολογική ζωή των κατοίκων, χώροι άθλησης, χώροι στέγασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων κτλ.

Συγκεκριμένα, μεταβιβάστηκε η κυριότητα και η νομή, μεταξύ άλλων, και των παρακάτω ακινήτων:

Όλη η έκταση του πρ. στρατοπέδου Κόδρα, του οποίου η χρήση είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς, για 99 χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με έκδοση σχετικού ΦΕΚ το Γενάρη του 2018. Συμπεριλαμβάνονται και δυο χώροι, που έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί, το 2ο Δημοτικό σχολείο, το 9ο Νηπιαγωγείο, το 15ο Δημοτικό σχολείο και τμήμα του 4ου Δημοτικού σχολείου, καθώς και τμήμα του χώρου κολυμβητηρίου, τα οποία βρίσκονται εντός του πρ. στρατοπέδου.

Το στρατόπεδο Νταλίπη, έκτασης 51 στρεμμάτων περίπου.

Το «παλατάκι» ή  Κυβερνείο, με την περί αυτού έκταση των 16.618,30 τ.μ.

Ο χώρος αθλητισμού της Μίκρας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις των χώρων αθλητισμού, το γυμναστήριο Μίκρας, το προπονητικό κέντρο του Ηρακλή, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ηρακλή, αδόμητος χώρος, εργοτάξια του μετρό που βρίσκονται στο χώρο αυτό κτλ.

Το Γήπεδο του Φοίνικα, εκτάσεως 15.136 τ.μ. που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες άθλησης των παιδιών της περιοχής.

Η Μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου.

Η περιοχή του Ναυτικού Ομίλου εκτ. 5.418,75 τ.μ. στην Παπαπέτρου, όπου υπάρχουν γήπεδα τένις, ο Ναυτικός Όμιλος και αδιαμόρφωτος χώρος.

Ο χώρος στη Θ. Σοφούλη όπου στεγάζεται η Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος εκτ. 7.910,86 τ.μ.

Τα πρανή της πλαζ επί των οδών Πλαστήρα και Χηλής, εκτ. 6.608,97 τ.μ. που είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο από τον ΕΟΤ.

Οι παλιές Καπναποθήκες, που ανήκαν στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκτ. 16.808,62 τ.μ. Ο χώρος προορίζονταν από το Δήμο για εκπαίδευση και πράσινο.

Ο χώρος στην Πόντου 156 όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Συνδρόμου Down, οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εγκαινιάστηκε τον 10ο 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο.

Το Κέντρο Περίθαλψης Αυτιστικών Ατόμων, επί των οδών Τρίτση 9 και Καραμανλή 34Β.

Ο χώρος όπου βρίσκονται το 3ο ΚΑΠΗ, ο 4ος Παιδικός Σταθμός, και η Φοιτητική Εστία όπου στεγάζονται φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, εκτ. 6.525,51 τ.μ. στις οδούς Λυκούδη και Θέτιδος.

Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ στη Ρ. Φεραίου 21, εκτ. 1499, 46 τμ.

Ο ιερός Ναός Ευαγγελίστριας, Γαβριηλίδου 113.

Το «δασάκι» δίπλα στο Μασούτη, Δημητρίου & Καραολή 49-51 και Τραπεζούντος, εκτ. 4.989,58 τμ. που χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής των κατοίκων.

Πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπως: το 16ο Νηπιαγωγείο, ο χώρος στην Κ. Παλαμά 9 ο οποίος είχε παραχωρηθεί στο Δήμο από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανέγερση του 23ου Δημοτικού Σχολείου, ο χώρος στην οδ. Εράτυρας 35 και Αντιγόνης όπου λειτουργεί βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, το 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Φιλελλήνων 9 και Μ. Αλεξάνδρου, το 18ο και 21ο Νηπιαγωγείο επί της Ιωνίας 14 και Ζηργάνου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο επί των οδών Ερυθρού Σταυρού 3 και Φιλαδελφείας 10, το 20ο Νηπιαγωγείο Γεννηματά 38Α και Βελουχιώτη, το 18ο Δημοτικό Σχολείο στη Στρ. Σαράφη 32, το 5ο Νηπιαγωγείο Θ. Σοφούλη 96 και Τραπεζούντος.

Λευκό ψήφισε ο κ. Λαμτζίδης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς!

Χαρακτηριστική της απόλυτης παράδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, όχι μόνον ως κυβέρνησης, αλλά και ως κόμμα, η τοποθέτηση και η ψήφος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Καλαμαριάς, του κ. Μ. Λαμτζίδη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΕΚΚ, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόταση-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνουν ενέργειες για ακύρωση των μεταβιβάσεων, ψήφισε λευκό, ο ίδιος και τα άλλα τρία μέλη της ΡΕΚΚ, διατεινόμενος ότι η χώρα είναι σε έκτακτη ανάγκη, και πρέπει να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος, άρα να επιλέξει ο Δήμος τα εντελώς απαραίτητα ακίνητα για να διεκδικήσει!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ, είναι υπόλογοι απέναντι σε όλο τον ελληνικό λαό, γι αυτήν την πρωτάκουστη μεταβίβαση, υποθήκευση και ξεπούλημα της χώρας.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους πολίτες, να συγκροτήσουν ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα αντίστασης απέναντι σ΄ αυτήν την πρωτοφανή απάρνηση, αποξένωση και παραχώρηση του Δημοσίου από όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, στα οποία περιλαμβάνονται και αρχαιολογικοί χώροι και τα κτίρια ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 19 Οκτώβρη 2018