ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Νίκη ΛΑΕ και Κινήματος. Ανεστάλησαν 11 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

 Παν. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση συναποτελείται από ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες. Νίκη του κινήματος η αναστολή 11 πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας»

Η Λαϊκή Ενότητα, δίνοντας νέα αγωνιστική απάντηση στις διώξεις εναντίον του Γραμματέα του Π.Σ της, Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών και συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε και σήμερα Τετάρτη, 17/10/2018, δυναμικό αγωνιστικό «παρών» με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Μάλιστα, οι αγωνιστικές αυτές παρεμβάσεις είχαν και συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική τους πίεση ανεστάλησαν 11 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Ακαδημίας 85, όπου είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός αφορούσε πρώτη κατοικία 79,8 τμ, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK με τιμή 1ης προσφοράς 60.000 ευρώ, για χρέος 40.000 ευρώ. Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων, στον Ασπρόπυργο, με τιμή 1ης προσφοράς 110.000 ευρώ, για χρέος 70.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK.

Τελικά κάτω από την πίεση της κινητοποίησης ανεστάλη ο πρώτος πλειστηριασμός που αφορούσε πρώτη κατοικία.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ και αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πάνω από 600 πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται δεκάδες πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου των πλειστηριασμών αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις τους έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη

Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση συναποτελείται από ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες. Νίκη του κινήματος η αναστολή 11 πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας».

Ο Παν. Λαφαζάνης που έδωσε το παρόν στην σημερινή κινητοποίηση της ΛΑ.Ε ενάντια στους πλειστηριασμούς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση δυστυχώς συναποτελείται από ψεύτες και πολιτικούς απατεώνες. Μας λένε ότι δεν εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες. Ιδού το μεγάλο ψέμα τους και η πολιτική αλητεία τους. Σήμερα, εδώ στο Συμβολαιογραφείο Ακαδημίας 65, εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία 80 τμ. για 40.000 και χρέος 60.000 ευρώ. Δηλαδή και θα του πάρουν το σπίτι και θα συνεχίζει να χρωστάει και θα τον κυνηγάνε μία ζωή. Αυτά είναι τα αίσχη τους. Εκπλειστηριάζεται επίσης αγροτεμάχιο – αγροτική γη δηλαδή – 4 στρεμμάτων και ο εκπλειστηριασμός γίνεται για 70.000 ευρώ. 4 στρέμματα αγροτεμάχιο – 70.000.

Και για αυτόν τον αγώνα που κάνουμε, που μας βλέπετε εδώ χωρίς κουκούλες, για να σώσουμε σπίτια και λαϊκές περιουσίες, υφιστάμεθα διώξεις. Εγώ έχω 4 δικογραφίες στην πλάτη. Πέστε μου ποιος εγκληματίας στην Ελλάδα έχει φορτωθεί με τόσα αδικήματα.

Έχουμε μία κυβέρνηση που επαναφέρει μνήμες σκοτεινών χρόνων εμφυλίου πολέμου και χούντας. Κοιτάξτε γύρω σας. Γεμάτο ασφαλίτες με πολιτικά. Περισσότεροι είναι ασφαλίτες από ότι εμείς. Καταλαβαίνετε που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού. Πάνε για να προστατεύουν τους συμβολαιογράφους από την δική μας διαμαρτυρία. Για να μπορούν με άνεση να εκπλειστηριάζουν τα σπίτια.

Οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Σήμερα για 10 πρώτες, κύριες κατοικίες οι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν. Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε αυτό εδώ το συμβολαιογραφείο στην Ακαδημίας, για το οποίο έχουμε κινητοποιηθεί, δεν έγινε και κηρύχθηκε άγονος. Είναι αυτά σημαντικές νίκες μας. Όλοι/ες στο κίνημα».

 

Για το γραφείο Τύπου

17/10/2018