Δελτίο Τύπου

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για τη αρπαγή της Λαϊκής περιουσίας συνεχίζονται

Όλες και όλοι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη μια το μεσημέρι στην Αθήνα (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής)

Η κυβέρνηση όχι μόνο προωθεί την επίσπευση των πλειστηριασμών και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, αλλά παράλληλα προσπαθεί να καταστείλει το Κίνημα ενάντια στου ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με παραπομπή σε δίκη αγωνιστών για την δράση τους. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κλήση σε απολογία για δεύτερη φορά (μέχρι τώρα) του Γραμματέα της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στόχος είναι να τρομοκρατήσουν, να εκφοβίσουν, ούτως ώστε να αρπάξουν την λαϊκή περιουσία χωρίς αντιδράσεις. Δεν θα τους περάσει.

Οι κινηματικές δράσεις και η γενική κατακραυγή έχει φέρει και νίκες, αρκετές πρώτες κατοικίες δεν έχουν βγει στο σφυρί και πολλοί πλειστηριασμοί έχουν κηρυχτεί άγονοι. Και αυτήν την εβδομάδα προγραμματίζονται 600 πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και πρώτες κατοικίες.

Επίσης, καθημερινά βιώνουμε την απαράδεκτη πολική των εταιρειών ενέργειας, όπως η ΔΕΗ, που κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των αγωνιστών.

Να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία και η λαϊκή περιουσία .

Να καταργηθούν τώρα οι ιδιώνυμες αυταρχικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που χρησιμοποιούνται ενάντια στους αγωνιστές.

Η αρπαγή της λαϊκής περιουσίας δεν θα περάσει.

Το κίνημα αναπτύσσεται και ισχυροποιείται.

Όλες και όλοι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00 στην Αθήνα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

16/10/2018