ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Παναγ. Λαφαζάνη και του νομικού του συμβούλου Σαράντου Θεοδωρόπουλο με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Παναγ. Λαφαζάνης: «Έχω στην πλάτη μου τέσσερις δικογραφίες. Καταγγέλλω την βιομηχανία πρωτοφανών πολιτικών διώξεων που ενταφιάζουν την Δημοκρατία. Η Ελλάδα γυρίζει σε ανώμαλες σκοτεινές περιόδους. Απαιτούμε οι υποθέσεις αυτές να πάνε εδώ και τώρα στο ακροατήριο ή στα σκουπίδια όπως και τους αξίζει
Σαράντος Θεοδωρόπουλος: Ζητήσαμε από την Εισαγγελία τον κατά προτίμηση προσδιορισμό των υποθέσεων με απευθείας κλήση. Στο ακροατήριο θα λάμψει η αλήθεια

Ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε μαζί με τον δικηγόρο και στέλεχος της ΛΑ.Ε Σαράντο Θεοδωρόπουλο συναντήθηκαν σήμερα με πρωτοβουλία τους με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, εισαγγελέα κ. Ευάγγελο Β. Ιωαννίδη.

Κατά την συνάντηση βεβαιώθηκε για άλλη μια φορά κάτι το οποίο ήταν γνωστό: ότι πέραν της μήνυσης του fund και της πρώτης δικογραφίας σε βάρος του Παναγ. Λαφαζάνη με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα, που είχε σταλεί στην εισαγγελία και είχε ανατεθεί σε εισαγγελέα, από το αμαρτωλό «Τμήμα προάσπισης της Ασφάλειας του Κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος», υπάρχουν κι άλλες δύο δικογραφίες σε βάρος του Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, που έχουν σταλεί στην Εισαγγελία, από το ίδιο αμαρτωλό Τμήμα της Ασφάλειας, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε εισαγγελείς και αφορούν την κινηματική δράση του Παναγ. Λαφαζάνη και συναγωνιστών του για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών.

Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη:

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μετά την συνάντηση του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Έχω ήδη στην πλάτη μου τέσσερις στημένες δικογραφίες που βρίσκονται στα χέρια εισαγγελέων. Οι τρεις έχουν κατασκευαστεί από το αμαρτωλό, εμφυλιακού τύπου, «Τμήμα για την προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος» και η άλλη εκπορεύεται από μήνυση κερδοσκοπικού fund, Palace International & Tristar SA, ξεπλύματος χρημάτων, με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας, του οποίου οι ιδιοκτήτες κρύβονται σε αυτόν τον «φορολογικό παράδεισο», εκτελώντας πολιτικό συμβόλαιο με κάλυψη, το πιθανότερο, της κυβέρνησης, ενώ κακώς και αυθαίρετα η τελευταία αυτή μήνυση μετετράπη, με βάση το ιδιώνυμο Κοντονή, σε αυταπάγγελτη εισαγγελική δίωξη.
Έχω ενώπιων μου μια πρωτοφανή βιομηχανία διώξεων, λες και τυγχάνω ο χειρότερος εγκληματίας στην χώρα.
Πριν και στη διάρκεια των κατοχικών μνημονιακών χρόνων, που συνεχίζονται, η χώρα γνώρισε ένα απίστευτο φαγοπότι, σωρεία μεγάλων σκανδάλων, φρικτά πολιτικά και ποινικά εγκλήματα, διασπάθιση και ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Και όμως δεν υπήρξε δίωξη κανενός, ενώ αντίθετα όλοι οι πολιτικά υπεύθυνοι επιβραβεύονται με υπουργικούς θώκους, προνόμια και λάφυρα μιας έκνομης πραξικοπηματικής εξουσίας.
Ο μόνος πολιτικός που υφίσταται σωρεία διώξεων, όχι φυσικά για σκάνδαλα αλλά για την υπεράσπιση λαϊκών δικαιωμάτων είμαι μόνο εγώ, που εγκατέλειψα για γνωστούς λόγους κυβερνητικές καρέκλες, κι αυτό διότι προφανώς η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί και είναι μια δυναμική, ανερχόμενη ανατρεπτική παρουσία.
Φαίνεται ότι όταν οι κ.κ Π. Πολάκης και Παν. Καμμένος λένε ότι θα πρέπει να πάει κάποιος φυλακή ή και «θα πάνε όλοι μέσα», εννοούν πρώτα απ’ όλα εμένα, γιατί μόνο εγώ, προς το παρόν, υφίσταμαι δίωξη με τρομοκρατική απόφαση της κυβέρνησης τους και δίωξη καθαρά πολιτική, με καθαρά πολιτικά κίνητρα και μακάβριες πολιτικές σκοπιμότητες.
Μόνο σε ανώμαλες περιόδους της χώρας και στην σκοτεινή περίοδο της Χούντας έχουμε βιώσει και βίωσα προσωπικά, πολιτικές διώξεις, σκευωρίες, κατασκευασμένες κατηγορίες, παρακολουθήσεις συγκεντρώσεων και πολιτών, τηλεσκοπήσεις, βιντεοσκοπήσεις και μαγνητοφωνήσεις κινητοποιήσεων, πράγματα καταδικασμένα στην συνείδηση του ελληνικού λαού που προσομοιάζουν με ανύπαρκτες δημοκρατίες τύπου Τουρκίας.
Τόνισα, μαζί με τον δικηγόρο μου Σαράντο Θεοδωρόπουλο, στον προϊστάμενο εισαγγελέα ότι εφ’ όσον, όπως θα έπρεπε, οι υποθέσεις που με αφορούν δεν μπαίνουν στο αρχείο με την αντίστοιχη συγνώμη από την Ασφάλεια για την βλάβη που προξένησαν σε μένα και κυρίως στη Δημοκρατία, τότε ζητώ, απαιτώ θα έλεγα καλύτερα, αυτές οι υποθέσεις να προχωρήσουν τάχιστα, εδώ και τώρα, για να κριθούν στο ακροατήριο των δικαστηρίων, όπου από κατηγορούμενος θα μετατραπώ σε κατήγορο των διωκτών μου.
Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο καταθέσαμε στην Εισαγγελία σχετικό γραπτό αίτημα επίσπευσης.
Δεν είναι δυνατόν να οδεύουμε σε εκλογές και εγώ και η ΛΑΕ να βρισκόμαστε σε ομηρία και να επικρέμανται σε βάρος μου και σε βάρος των συναγωνιστών μου κατασκευασμένες κατηγορίες και σειρά από ποινικές διώξεις, οι οποίες συνιστούν μέγα πολιτικό σκάνδαλο.
Ζητάμε εδώ και τώρα αρχείο και συγγνώμη ή άμεση εκδίκαση των υποθέσεων. Το απαιτούμε πρώτα απ’ όλα από τις εισαγγελικές αρχές και από την κυβέρνηση, αν έχει απομείνει πλέον στους παραδομένους κυβερνώντες ίχνος πολιτικής ευαισθησίας.
Δηλώνουμε ότι δεν τους φοβόμαστε και ότι συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί μέχρι την τελική νίκη.
Τους δηλώνουμε, ακόμα, ότι καλά κάνουν και μας φοβούνται και θα μας φοβηθούν ακόμα περισσότερο, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και ικανότητες για την ανατροπή τους και για την ανατροπή ενός καταστρεπτικού συστήματος με στόχους και όραμα μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη και ανεξάρτητη που θα βαδίζει το δρόμο της επαναθεμελίωσης, ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της με λαϊκή συμμετοχή και κοινωνική δικαιοσύνη».

Δήλωση του Σαράντου Θεοδωρόπουλου δικηγόρου και συνηγόρου του Παναγ. Λαφαζάνη

Επισκεφτήκαμε τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας. Επειδή δεν αναμένουμε η υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον μας να τεθούν στο αρχείο με τη συγγνώμη του Διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας. Επειδή για τις δικογραφίες που εκκρεμούν δεν θα απολογηθούμε, γιατί αφορούν πολιτικές διώξεις. Επειδή δεν φοβόμαστε. Ζητήσαμε τον κατά προτίμηση προσδιορισμό των υποθέσεων με απευθείας κλήση. Στο ακροατήριο θα λάμψει η αλήθεια.

Για το Γραφείο Τύπου
15/10/2018