ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«12 Οκτωβρίου του 1944, απελευθέρωση της Αθήνας – Ο αγώνας για ανεξαρτήσια, σινεχίζεται.»

 

 

Ήταν 12 Οκτωβρίου του 1944 όταν οι καμπάνες στην Αθήνα χτυπούσαν χαρμόσυνα, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο λαός της χώρας μας ήταν πάλι ελεύθερος. Ήταν μια ημέρα που τα μηνύματα της ανεξαρτησίας, της αλληλεγγύης και της ενότητας βρήκαν σχεδόν καθολική απήχηση. Όμως 74 χρόνια μετά την επίσημη λήξη της κατοχικής περιόδου, επαναφέρουμε στις μνήμες μια απελευθέρωση που τελικά έμεινε «μισή».

 

Σήμερα πλέον, 74 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας η χώρα μας βρίσκεται σε νέα κατοχή. Τα μνημόνια που υπογράφτηκαν το 2010 και συνεχίζονται και από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ακρωτηριάζουν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, μας καθιστούν ουσιαστικά προτεκτοράτο της Γερμανίας, προσβάλλουν τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εχτές 11 Οκτωβρίου 2018, η Κυβέρνηση, δια του Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξε να τιμήσει τον Πρόεδρο της Γερμανίας, ο οποίος πριν μερικές ημέρες αρνήθηκε κατηγορηματικά το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για καταβολή γερμανικών αποζημιώσεων για τις καταστροφές και τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής και θηριωδίας, εις βάρος της χώρας μας. Η Κυβέρνηση αντί να αντιδράσει, επέλεξε και να βραβεύσει δίνοντας ένα ακόμη ρεσιτάλ «ραγιαδισμού».

 

Ο ελληνικός λαός όμως έχει αποδείξει και στο παρελθόν την αγάπη του για την ελευθερία και την δημοκρατία. Οι αγώνες που έδωσε για την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, αποτέλεσαν για όλη την Ευρώπη,  σύμβολο αποφασιστικότητας.

 

Και τώρα απαιτείται ένας νέος αγώνας για κατάργηση των μνημονίων, για δημοκρατία, ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη.

 

 

Το γραφείο τύπου

12/10/2018