ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον Παν. Λαφαζάνη και στους διωκόμενους αγωνιστές

Τρίτη 9/10 11:30 π.μ στο Ειρηνοδικείο (Λουκάρεως)

Μέτωπο για τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές ελευθερίες

Κυβέρνηση και τράπεζες κάτω και από τις υποδείξεις των πιστωτών, της τρόικα και της ΕΚΤ έχουν εξαπολύσει σε όλη την Ελλάδα μια βιομηχανία δικαστικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών που μάχονται στη πρώτη γραμμή ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά και την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη για τον μισό περίπου ποινικό κώδικα από το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Ασφάλειας Αθηνών, ακολουθεί νέα προσπάθεια δίωξης του Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε κατόπιν διατεταγμένης μήνυσης του Fund Palace International & Tristar SA με έδρα τη Λιβερία, με τις κατασκευασμένες κατηγορίες «της διατάραξης ειρήνης» (Ιδιώνυμο) και της «παρεμπόδισης συναγωνισμού».
Ο Παν. Λαφαζάνης καλείται σε απολογία από Πταισματοδίκη για τις κατηγορίες αυτές την Τρίτη 9/10 11:30 π.μ στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Την ίδια μέρα και ώρα διοργανώνεται στον χώρο του ειρηνοδικείου ανοικτή συγκέντρωση αλληλεγγύης σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται και στον Παν. Λαφαζάνη.

Οι καθαρά πολιτικές διώξεις κατά των αγωνιστών και για πρώτη φορά, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση, κατά επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος, διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες και με την χρήση καταδικασμένων μεθόδων παρακολούθησης, επιτήρησης και καταγραφής που παραπέμπουν στην ανώμαλη μετεμφυλιακή περίοδο, εγείρουν πελώρια θέματα Δημοκρατίας για τον τόπο και δημοκρατικών ελευθεριών για τον ελληνικό λαό.

Η δημοκρατία στην χώρα μας, όπως και αν την εννοεί ο καθένας, έχει καταρρακωθεί και οι δημοκρατικές ελευθερίες για όσους αγωνίζονται και αμφισβητούν το σύστημα ποδοπατούνται.
Αυτήν την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης στο Ειρηνοδικείο δεν αφορά απλώς διωκόμενα πρόσωπα αλλά αφορά την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας, την προάσπιση των δημοκρατικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, την προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, του δικαιώματος των πολιτών να αντιστέκονται, να αγωνίζονται, να αμφισβητούν και να διεκδικούν.
Αυτήν την ώρα καλούμε όλες τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις πατριωτικές, τις δημοκρατικές δυνάμεις που αμφισβητούν το σύστημα και για τις οποίες η βαθιά δημοκρατία αποτελεί όραμα, τρόπο ζωής και πράξη, να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση της Τρίτης στο Ειρηνοδικείο.
Ένα μεγάλο πολιτικό και κινηματικό δημοκρατικό μέτωπο, συνδεδεμένο με την δημοκρατική ανατροπή στην χώρα, είναι όσο ποτέ αναγκαίο και γι’ αυτό η ΛΑ.Ε είναι έτοιμη να συμβάλλει και να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Καλούμε όλους του δημοκράτες πολίτες, άνδρες, γυναίκες, νέους και νέες, να βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο την Τρίτη 11:30 για να πούμε όλοι/ες μαζί
 Δεν φοβόμαστε
 Δεν τρομοκρατούμεθα
 Δεν κάνουμε πίσω, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

 Να σταματήσει τώρα κάθε μορφής δίωξη των αγωνιστών
 Να προστατευθεί η πρώτη κατοικία και η λαϊκή περιουσίας. Πρόσβαση σε όλους στα κοινωνικά αγαθά, όπως στο ρεύμα και το νερό
 Να καταργηθούν τώρα οι Ιδιώνυμες αυταρχικές ρυθμίσεις
 Να καταργηθεί το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος»
 Να απαγορευθεί η χρήση χημικών σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις
 Να διαλυθούν τα ΜΑΤ και τα αστυνομικά σώματα βίας και καταστολής των κοινωνικών αγώνων
 Ανατροπή και Συντακτική Συνέλευση που να κατοχυρώσει και να διευρύνει τη Δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή και νέο Σύνταγμα

Για το Γραφείο Τύπου
5/10/2018