ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Παγκόσμια Μέρα Εκπαιδευτικών! Τους τιμούμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους.»

 Το δικαίωμα των Μαθητών/Μαθητριών των Λαϊκών Οικογενειών στην μόρφωση περνά μέσα από τα δικαιώματα των Εργαζόμενων-Εκπαιδευτικών!

Καλό Σύστημα Εκπαίδευσης για τα Λαϊκά Στρώματα σημαίνει επαρκώς χρηματοδοτούμενο και στελεχωμένο σύστημα που καλύπτει τις μορφωτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς που παλεύουν για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, δικαιώματα που εν τέλει ταυτίζονται με τα δικαιώματα των μαθητών και των οικογενειών τους.

Με τις μνημονιακές πολιτικές που έχουν ασκηθεί τα τελευταία 8 χρόνια, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποβαθμιστεί σημαντικά, μέσα από τη συστηματική υποχρηματοδότηση, την προώθηση των ελαστικών μορφών εργασίας, της χρόνιας έλλειψης μόνιμων διορισμών, τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών με μόνο γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού και τη μετακύλιση των βαρών στις πλάτες των εργαζόμενων-γονιών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί για μια ακόμη φορά να εξαγοράσει την ελπίδα των χιλιάδων χρονίως αδιόριστων εκπαιδευτικών και αναπληρωτών που καλύπτουν τις ανάγκες με αυτοθυσία, λίγα χρήματα και δύσκολες συνθήκες, εκτοξεύοντας επικοινωνιακές εξαγγελίες για μια φορά ακόμη για διορισμούς σε βάθος τριετίας, ενώ θα έπρεπε να είχε ήδη προχωρήσει στην κάλυψη των οξύτατων αναγκών για μόνιμο προσωπικό.

Η Λαϊκή Ενότητα βλέπει την εκπαίδευση ως λαϊκό δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δημοσίως και δωρεάν καθώς είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη της κοινωνίας και των ανθρώπων της.

Γι’ αυτό το λόγο η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για αύριο Παρασκευή 5 Οκτώβρη (Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών) οι ομοσπονδίες τους, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ εκτιμώντας ότι τα αιτήματα είναι δίκαια και πρέπει  να υλοποιηθούν.

Το γραφείο τύπου

04/10/2018