Δελτίο Τύπου

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας στη μαζική – μαχητική κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα

Κλιμάκιο της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αποτελούμενο από τα μέλη της ΠΓ της Στάθη Λεουτσάκο, Δέσποινα Σπανού και Δημήτρη Στρατούλη, συμμετείχε στη μαζική – μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εργασίας, που πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, 4-10-2018 χιλιάδες συνταξιούχοι στο πλαίσιο Παναττικής – πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

Ψευτοδίλημμα το εάν οι συντάξεις κοπούν από Τσίπρα ή Μητσοτάκη

«Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαφίενται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη εξάμηνη ή ετήσια αναστολή των μειώσεων στις συντάξεις, που βέβαια ούτε αυτή λύνει το πρόβλημα, επειδή θα γίνουν μετά και ενδεχομένως αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ούτε να πιστεύουν στα φτηνά κόλπα της ηγεσίας της ΝΔ, που εξαγγέλλει ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, για να κάνει, όμως, τις ίδιες μειώσεις με άλλο τρόπο (τριφασικό σύστημα Πινοσέτ). Ο μόνος τρόπος να μην μειωθούν οι συντάξεις είναι η ακύρωση των σχετικών άρθρων τριών νόμων που τις προβλέπουν.

Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία των συνταξιούχων πάνω στα ερείπια των συντάξεων μετά από 26 μειώσεις τους τα χρόνια των μνημονίων.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα να έχουν να επιλέξουν στις ερχόμενες εκλογές, ποιος εκ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη θα τους μειώσει τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι ένα μόνο τρόπο έχουν να αποτρέψουν τη νέα «κατεδάφιση» των συντάξεων και της ζωής τους:

Να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους, να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ακύρωση των νέων μειώσεων στις συντάξεις τους, για την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια συντάξεών τους, αλλά και για την ανατροπή όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει».

Το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

4/10/2018