Δελτίο Τύπου

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των συνταξιούχων, την Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2018, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Το μεγάλο θέμα της περικοπής των συντάξεων κυριαρχεί στην επικαιρότητα εξ αιτίας των δραματικών συνεπειών στη ζωή των συνταξιούχων αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα ψήφισαν την περικοπή της ασφαλιστικής δαπάνης στο τρίτο μνημόνιο και η κυβέρνηση με τρεις διαδοχικούς νόμους επικύρωσε μειώσεις μέχρι και 30%!

Σήμερα, μπροστά στο ανυπολόγιστο πολιτικό κόστος η κυβέρνηση κάνει τάχα ότι διαπραγματεύεται τη μη περικοπή των συντάξεων των «παλαιών» συνταξιούχων (όσων συνταξιοδοτήθηκαν μέχρι και τις 12 Μαΐου του 2016). Στην πραγματικότητα, όμως, εξαπατά για άλλη μια φορά.

Μη περικοπή των συντάξεων σημαίνει: Κατάργηση των μνημονιακών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων, αντιμετώπιση της ανεργίας με σταθερή και μόνιμη εργασία, γενναία αύξηση των μισθών και καίριο χτύπημα της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Η κυβέρνηση κάνει τα ακριβώς αντίθετα. Φοβάται, όμως, την οργή των συνταξιούχων. Η πίεση των κινητοποιήσεων την αναγκάζει να προχωρά σε ενδεχόμενη αναβολή των περικοπών.

Όλοι και όλες την Πέμπτη 4 Οκτώβρη 2018, στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού μπορούν να τις καταργήσουν εντελώς. Οι αγώνες θα φέρουν τη νίκη.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

3/10/2018