Δήλωση:   ΒΑΣΙΛΗ  ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ  μέλος του Π.Σ ΤΗΣ  ΛΑ.Ε 

(ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων  στην ΗΠΕΙΡΟ)

Βρισκόμαστε εδώ η Λαϊκή Ενότητα έξω από το Ηρώδειο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αθηνών ενάντια   στις εξορύξεις υδρογονανθράκων  στην Ήπειρο.

Οι Ηπειρώτες και όχι μόνο μέλη της ΛΑΕ αγωνιζόμαστε ώστε το μέλλον της αγαπημένης μας πατρίδας να μην γίνει μαύρο σαν το ακατέργαστο πετρέλαιο. Θεωρούμε ότι η διοίκηση της Π.Σ.Ε. της ιστορικής μας συνομοσπονδίας κάνει σήμερα σοβαρό λάθος. Δεν μπορεί να μην παίρνει υπόψην της την θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας  των Ηπειρωτών. Δεν μπορεί προκλητικά να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις όπως αυτή στο Ηρώδειο έχοντας   χορηγούς τα ΕΛΠΕ , τις εταιρίες εξόρυξης  και τα μαύρα  κοράκια, της κερδοφορίας που αδιαφορούν για τον άνθρωπο και τη φύση που ζει.

Όλοι αυτοί καραδοκούν να αρπάξουν το φυσικό πλούτο  της Ηπείρου μας , την άγρια ομορφιά της και μετά να την εγκαταλείψουν λεηλατημένη με καταστραμμένο   το φυσικό της κάλος.

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι ο λαός της Ηπείρου  δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτήν την υπόθεση, όπως δεν κέρδισαν τίποτα παρά μόνο καταστροφή και πολέμους οι περισσότεροι λαοί του κόσμου από τον λεγόμενο <<μαύρο χρυσό>>.

Η εκποίηση του υπόγειου πλούτου στις πολυεθνικές της ενέργειας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνέχεια  της πολιτικής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και σε εφαρμογή μνημονιακών επιταγών που εντάσσονται  στο ξεπούλημα  του δημοσίου πλούτου της χώρας, κανένα όφελος δε θα έχει για τους εργαζόμενους και όλο τον λαό.

Η Ήπειρος χρειάζεται βιώσιμη και ήπια  ανάπτυξη .Η Ήπειρος  έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα,  που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού   τομέα (κτηνοτροφία ,γεωργία μελισσοκομία ) και ήπιων μορφών  τουρισμού λόγω του φυσικού κάλλους,  του πολιτισμού και της ιστορίας της.

Για όλους αυτούς  τους λόγους  είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των επιτροπών πρωτοβουλίας .

Θα παλέψουμε για να μην καταστραφεί ο τόπος μας, για να μην ξεπουληθεί  η αγαπημένη μας ΗΠΕΙΡΟΣ.

Αθήνα 3/10/2018