Δελτίο Τύπου

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Παν. Λαφαζάνης: Διέξοδος μια δημοκρατική ανατροπή στην χώρα με εθνικοποίηση των τραπεζών

 

«Η σημερινή Χρηματιστηριακή κατάρρευση των τραπεζών έρχεται να καταρρίψει τους προπαγανδιστικούς μύθους της μεταμνημονιακής άνοιξης της χώρας και να αναδείξει πλήρως τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα ενός ληστρικού και άγρια κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος, ΤΟ οποίο πνίγει την οικονομία και την κοινωνία και το μόνο που ξέρει είναι να προβαίνει σε αθρόους άδικους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.

Η κυβέρνηση ΤσίπραΚαμμένου έχει αποτύχει τραγικά, εγκληματεί συνεχώς σε βάρος του τόπου και του λαού και το μόνο που γνωρίζει είναι να ξεπουλάει αδίστακτα τη χώρα και να υπηρετεί τυφλά και υπαλληλικά την Αμερικανο-γερμανοκρατία και το χρηματιστικό κεφάλαιο.

Όσο η κυβέρνηση Τσίπρα και το σάπιο ξενόδουλο και υπηρετικό μνημονιακό κατεστημένο κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, η Ελλάδα κάθε μέρα θα χάνεται, θα σβήνει και θα βουλιάζει στην απελπισία, στην κοινωνική εξαθλίωση και την παραγωγική και δημογραφική ερήμωση.

Καλούμε τις δικαστικές αρχές αντί, με την κυβέρνηση στην πρώτη γραμμή, να διώκουν εμένα για την συμμετοχή μου σε κοινωνικούς αγώνες, να κάνουν το καθήκον τους και να διερευνήσουν άμεσα τα πελώρια σκάνδαλα των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών, για τα οποία και ιδιαίτερα την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, έχουμε ως ΛΑ.Ε. καταθέσει μηνυτήρια αναφορά.

 

Αυτό που χρειάζεται η χώρα σήμερα είναι μια μεγάλη δημοκρατική ριζοσπαστική προοδευτική ανατροπή, στο πλαίσιο της οποίας το πρώτο μεγάλο μέτρο θα πρέπει να είναι η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, για να μπορέσουν οι τελευταίες να αναλάβουν ένα μεγάλο ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ευρεία χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους της οικονομίας,  στην ανάπτυξη της χώρας και στην αναζωογόνηση των επενδύσεων και τέλος στην στήριξη της κοινωνίας και της πλήρους απασχόλησης.»

Το Γραφείο Τύπου

3/10/2018