Δελτίο Τύπου

Δήλωση του Γιάννη Δούκα μέλους της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.

Ο προϋπολογισμός, οι περικοπές των συντάξεων και η συνεχιζόμενη επιτροπεία

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε και σε ότι αφορά τις συντάξεις αναδεικνύει τρία συν ένα θέματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι η κυβέρνηση παρουσιάζοντας δύο σενάρια το ένα με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και το δεύτερο χωρίς, συνεχίζει και εντείνει την αγωνία και την ανασφάλεια των παλαιών συνταξιούχων.

Το δεύτερο και ίσως πιο σοβαρό από το πρώτο έχει να κάνει με το ότι εγκαινιάζεται με τον πιο επίσημο τρόπο πως μετά τη λεγόμενη έξοδο από τα μνημόνια η επιτροπεία συνεχίζεται.

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το ότι η κυβέρνηση δεν τολμάει να καταθέσει στον προϋπολογισμό αυτό που υποτίθεται ότι πρεσβεύει και περιμένει την έγκριση των δανειστών;

Το τρίτο έχει να κάνει με το ότι πίσω από τα νούμερα κρύβεται η κατά 7 εκατ. ευρώ μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε σχέση με το 2018. Και αυτό παρά το ότι οι δικές τους προβλέψεις μιλάνε για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,5 %.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων μετά τον «νόμο Κατρούγκαλου» έχουν υποστεί σοβαρές μειώσεις που προστέθηκαν σ’ αυτές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η υπόθεση των συντάξεων αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιτροπεία είναι εδώ και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να κρατάει τη χώρα δέσμια και υποταγμένη στις επιλογές των δανειστών.

Οι πολιτικές των μνημονίων δεν τροποποιούνται

Οι πολιτικές αυτές ανατρέπονται

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

2/10/2018