Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τη συγκέντρωση καταγγελίας που καλούν οι ΛΟΑΤΚΙΑ+ συλλογικότητες, ενάντια στην καθαρά φασιστικής νοοτροπίας δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, την Τρίτη 2/10, στις 7 μ.μ., στην οδό Γλάδστωνος

Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να συγκαλυφθεί. Οι δράστες της άγριας δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή, που και στο παρελθόν είχε δεχθεί ομοφοβικές επιθέσεις, πρέπει να καταδικαστούν.

Απαιτούμε επίσης να διερευνηθεί ο ρόλος της αστυνομίας στο σημείο δολοφονίας του Ζακ και να αποδοθεί η αναλογούσα ποινική ευθύνη στους αστυνομικούς, που απεικονίζονται σε βίντεο στο σημείο της δολοφονίας να τον κλωτσούν και να τον σέρνουν στο πεζοδρόμιο σαν τσουβάλι, αιμόφυρτο και ενδεχομένως ήδη νεκρό.

Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στοιχείων της δολοφονίας, καθώς έχουν ήδη καταγγελθεί εξαιρετικά σοβαρές παρατυπίες εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων ως προς την συλλογή των τεκμηρίων στον τόπο του εγκλήματος, καθώς και στο σχηματισμό της δικογραφίας, που οδηγούν σε σαφείς ενδείξεις προσπάθειας συγκάλυψης. Καταδεικνύοντας ότι η αστυνομία της Γεροβασίλη και της Παπακώστα, που στήνει σκευωρίες για τους αγωνιστές, αφήνει τους φασίστες να αλωνίζουν. Καταδεικνύοντας ότι από την εποχή της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν προχωρήσαμε ούτε βήμα.

Η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, όχι μόνο γιατί έχασε τη ζωή του άδικα ένας νέος άνθρωπος, αλλά και γιατί απεικονίζει τη διείσδυση του φασιστικού κανιβαλισμού στην κοινωνική ζωή, ως αποτέλεσμα των πολιτικών του συστήματος, της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της κυβερνήσεων, ενάντια στους φτωχούς, στους αδύνατους και στα πιο καταπιεσμένα στρώματα της κοινωνίας. Πολιτικών που, εν τέλει, ενισχύουν τη φασιστική απειλή.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΛΑ.Ε.

2/10/2018