Δήλωση Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Δε ζητώ «επιείκεια» και «ελαφρυντικά» αλλά να σταματήσει αμέσως η πολιτική δίωξη μου και οι διώξεις των συναγωνιστών μου

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος στην ερώτηση των 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι τραγικό να βλέπω 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων πρώην σύντροφοι μου, να στρεψοδικούν και να υποκρίνονται με την Ερώτηση που υπέβαλλαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η οποία έχει αναφορές στο πρόσωπο μου.

Τους πληροφορώ, λοιπόν, για το αυτονόητο. Δεν ζητώ από κανένα «επιεική μεταχείριση». Δεν διέπραξα τίποτα το μεμπτό ώστε εσείς οι «43» να το καταγράφετε ως «ήσσονος σημασίας» παράνομη ενέργεια έναντι άλλων «σοβαρότερων» που θα έπρεπε κατά το μακάβριο ισοζύγιο σας να έχουν προτεραιότητα στην δικαστική δίωξη. Δεν προέβην σε παράνομες πράξεις, εκτός και αν έχει μετατραπεί σε παρανομία η δυναμική αλλά ειρηνική και χωρίς «κουκούλες» διαμαρτυρία, ώστε να ζητάτε με την ερώτηση σας να αντιμετωπισθούν στο «σύνηθες»(!) διωκτικό πλαίσιο από την Αστυνομία.

Σταματήστε λοιπόν κύριοι και κυρίες «43» να υπεκφεύγετε, να κάθεστε σε πολλές βάρκες , να στρεψοδικείτε κα να υποκρίνεστε.

Αυτό που διεκδικώ είναι απλό. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε μορφής δίωξη στο πρόσωπο μου και στο πρόσωπο των συναγωνιστών μου.

Να διαλυθεί αμέσως το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», του οποίου εσείς ψηφίσατε τον εκσυγχρονισμό και το οποίο ως μόνη αποστολή έχει την προστασία της καθεστωτικής τάξης και τη δίωξη των λαϊκών αγώνων και των κοινωνικών κινημάτων.

Να παραιτηθούν πάραυτα, τουλάχιστον οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα για την βρώμικη σιωπή τους, την συνενοχή και κάλυψη τους σε πρωτοφανείς σε μεθόδευση, σκευωρία και αντιδημοκρατικότητα διώξεις μας».

Για το Γραφείο Τύπου

27/9/2018