Παν. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα του Τσίπρα είναι η πιο ξεπουλημένη, παραδομένη και υποτελής Ελλάδα στην μεταπολίτευση. Η Ελλάδα που έχει παραδοθεί στα πιο ολιγαρχικά συμφέροντα και εφαρμόζει τις πιο σκληρές αντιπαραγωγικές, αντικοινωνικές και αντεργατικές επιλογές.

 

Ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα, στην οποίαν περιοδεύει από το πρωί, συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Τα κατεστημένα κόμματα των μνημονίων και της επιτροπείας και πρώτα απ’όλα ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. τσίπρα και η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν εξελιχθεί στην ουσία και σε ηγετικό επίπεδο από πολιτικά κόμματα σε “πολιτικές συμμορίες” που αντιμάχονται, χωρίς πολιτικά και προγραμματικά διακυβεύματα, απλώς και μόνο για τις καρέκλες τις εξουσίας τα λάφυρα και τα προνόμια τους.

Αυτά τα κόμματα δίνουν λογαριασμό κυρίως στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις εγχώριες ολιγαρχικές ομάδες και όχι στον ελληνικό λαό. Εξυπηρετούν την ξενοκρατία και όσους την υπηρετούν στην Ελλάδα και όχι το εθνικό και λαϊκό συμφέρον.

Η Ελλάδα του Αλ.Τσίπρα είναι η πιο ξεπουλημένη, παραδομένη και υποτελής Ελλάδα της μεταπολίτευσης. Είναι μια χώρα άθυρμα και πιόνι στα χέρια των ΗΠΑ και της γερμανικής ΕΕ.

Αποτελεί τραγωδία ότι η χώρα μας εξυπηρετεί τόσο με τις αμερικανονατοϊκές βάσεις όσο και με τα πολεμικά της πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο τους Αμερικανοισραηλινούς σχεδιασμούς σε βάρος της Συρίας και των λαών της περιοχής, οι οποίοι κινδυνεύουν να οδηγήσουν την περιοχή μας σε ένα ευρύτερο, γενικευμένο καταστροφικό πόλεμο.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, δύο πολιτικών υπαλλήλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι οποίο ανέλαβαν άρον – άρον την εργολαβία της Νατοποίησης και Ευρωαμερικάνικης ολοκλήρωσης των δυτικών Βαλκανίων.

Αυτή η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, δεν εξυπηρετεί την ειρήνη και κινδυνεύει να γίνει το όχημα για μεγάλους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή μας”

Ο Παν. Λαφαζάνης αναφερόμενος στη διαμάχη κυβέρνησης και ΝΔ για την ΕΡΤ τόνισε τα εξής:

“Τόσο η ΝΔ όσο και η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταστρέψει με την ίδια μανία και το ίδιο μένος την ΕΡΤ και τον εθνικό ενημερωτικό και πολιτιστικό της ρόλο.

Η ΝΔ του μαύρου στην ΕΡΤ και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης από τα κέντρα στα οποία μπορεί να ασκεί έλεγχο και ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ως κυβέρνηση έχει επιβάλλει καθεστώς χούντας στην ΕΡΤ σε βάρος των μη συστημικών πολιτικών δυνάμεων, είναι κωμωδία να εμφανίζονται τάχα ως υπερασπιστές της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Αυτήν την ώρα η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και πραγματικά δημόσια πολυφωνικά και αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αναδεικνύουν μια διαφορετική ποιότητα στη πολιτική ζωή και τις γνήσιες πολιτιστικές δημιουργίες στον τόπο.

Ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα και η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη το μόνο που μπορουν να κάνουν είναι πολιτικά καραγκιοζιλίκια και παρακμιακές σκιαμαχίες πάνω στα ερείπια της ΕΡΤ και της δημοκρατίας στη χώρα μας”.

Για το Γραφείο Τύπου

20/9/2018