ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέες κινητοποιήσεις ΛΑ.Ε και κινημάτων κατά των πλειστηριασμών

Ανεστάλησαν 2 πλειστηριασμοί, πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης

 

Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με την Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» κατά των πλειστηριασμών σε πολλές πόλεις της χώρας, και την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη.

Στην Αθήνα διοργανώθηκε μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση στις 14:00, σε Συμβολαιογραφείο, επί της Σταδίου 39.

Στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, οι εξής πλειστηριασμοί : 1. Διώροφη οικία (ισόγειο 69 τμ και 1ος όροφος 44 τμ) στην Αρτέμιδα για χρέος 151.000 ευρώ, με τιμή 1ης προσφοράς 92.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. 2. ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, διαμέρισμα 77,5 τμ, με θέση στάθμευσης 12 τμ, στην Ν. Ιωνία, για χρέος 202.000 ευρώ, με τιμή 1ης προσφοράς 95.000 ευρώ, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα. 3. ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, διαμέρισμα 75 τμ, στους Αγ. Αναργύρους, για χρέος 50.000 ευρώ, τιμή 1ης προσφοράς 103.000 ευρώ. 4. Γραφείο 22,55 τμ, στην Αθήνα, με τιμή 1ης προσφοράς 8.840 ευρώ.

Τελικά κάτω από την πίεση της κινητοποίησης ανεστάλησαν δύο πλειστηριασμοί, πρώτης κατοικίας και μικρού γραφείου.

Το «κύμα» των πλειστηριασμών διογκώνεται όμως συνεχώς, προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000.

Το νέο στοιχείο είναι ότι κάθε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, που θα ολοκληρώνεται θα συνοδεύεται πλέον, μετά από συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, και με έξωση όσων χάνουν το σπίτι τους, δηλαδή η «έξοδος» από τα μνημόνια για χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά, σημαίνει στην πράξη έξοδο από τα σπίτια τους.

Παρά ταύτα ούτε ο Αλ. Τσίπρας ούτε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός ότι «βγαίνουν στο σφυρί» χιλιάδες λαϊκές κατοικίες και ότι ταυτόχρονα «κόβεται» το ηλεκτρικό ρεύμα σε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια και καταστήματα αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, ακόμα και πολυτέκνων και ΑμεΑ αδιαφορώντας και οι δύο πλήρως για τη φτώχεια και τη δυστυχία που σκορπίζουν οι αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών όμως και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο, ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν οι κλιμακούμενες διώξεις, όπως ο πρόσφατος σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20 ακτιβιστών του Κινήματος στο Βόλο.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Το αίσχος της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, δυστυχώς, συνεχίζεται και προκαλεί τον ελληνικό λαό. Τις προηγούμενες μέρες οι δύο επικεφαλής τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας παρήγγειλαν, όπως έχει δημοσιευθεί, θωρακισμένα αυτοκίνητα 350.000 ευρώ, μάρκας BMW για την αυτοπροστασία τους και πήραν αποφάσεις με τις οποίες διπλασιάζουν τους ήδη παχυλότατους μισθούς τους και δίνουν στα στελέχη της Εθνικής αυξήσεις 10%. Αυτοί οι κύριοι, που ενεργούν προκλητικά με την κάλυψη της κυβέρνησης, έρχονται θρασύτατα και εκπλειστηριάζουν πρώτες κατοικίες, ακόμη και επαγγελματικά ακίνητα, 22,25 τ.μ.

Αυτό είναι το αίσχος της σημερινής Ελλάδας. Η αναλγησία και η βαρβαρότητα. Αυτά καταγγέλλουμε. Το Κίνημα μας σήμερα ήταν εδώ διότι είχαμε πλειστηριασμούς τριών πρώτων κατοικιών και μιας επαγγελματικής στέγης. Χάρη στην παρουσία μας, αυτό γίνεται κάθε φορά, κάποιοι πλειστηριασμοί αναστέλλονται και κάποιοι γλιτώνουν, έστω προσωρινά, τα σπίτια τους.

Για παράδειγμα, σήμερα, για μια μικρή κατοικία των 50.000 ευρώ, 75 τ.μ., ανεστάλη ο πλειστηριασμός. Όπως μας είπαν, μάλλον θα ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη».

Επίσης, ανεστάλη ο πλειστηριασμός επαγγελματικού γραφείου 22,5 τ.μ. Δυστυχώς, όμως, για δύο πρώτες κατοικίες, στην Αρτέμιδα και στη Νέα Ιωνία, δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό. Εκπλειστηριάζονται με απάνθρωπο τρόπο από την συμβολαιογράφο εδώ, Σταδίου 37.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα και ελπίζουμε ότι η μαζικοποίηση του θα μπορέσει να φέρει πολύ θετικότερα αποτελέσματα.

 

Γραφείο Τύπου

19/9/2018