Δελτίο Τύπου

Αγωνιστική συγκέντρωση – διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε στη ΔΕΗ Πειραιά ενάντια στις διακοπές ρεύματος

 

Η ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη πραγματοποίησε αγωνιστική συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΕΗ στα Καμίνια, ενάντια στην απαράδεκτη και ανάλγητη πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις, που αδυνατούν λόγω οικονομικής ένδειας, να αποπληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ώρα της διαμαρτυρίας οι δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν στο κατάστημα περιμένοντας επί ώρες  για να εξυπηρετηθούν ή να πετύχουν μια ρύθμιση, ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι απάνθρωπες διακοπές ρεύματος σε φτωχούς πολίτες, που δεν έχουν και συνεπώς δεν μπορούν να πληρώσουν  λογαριασμούς.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Με το τέλος της διαμαρτυρίας, ο Παν. Λαφαζάνης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι:

«Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ισοδυναμεί με πολιτικά εγκληματική πράξη πρωτοφανούς αναλγησίας με άκρως επικίνδυνες διαστάσεις για την επιβίωση των νοικοκυριών. Ζητάω να επανέλθει ο νόμος που είχα θεσπίσει ως Υπουργός Ενέργειας και κατάργησε το τρίτο μνημόνιο, με τον οποίο 1200 κιλοβατώρες προσφέρονταν δωρεάν το τετράμηνο σε νοικοκυριά με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται περίοδος χάριτος και μεγάλος αριθμός δόσεων σε όσους δεν έχουν εισοδήματα να ανταποκριθούν στα πανάκριβα τιμολόγια.»

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

18/9/2018