ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αλαλούμ στην κυβέρνηση μεταξύ Υπουργείων για την τύχη της ΕΛΒΟ

Η θέση της Λαϊκής Ενότητας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ζητά  την παρέμβαση του  εισαγγελέα, ώστε να απομακρυνθεί ο «Γερμανός»  εκκαθαριστής της ΕΛΒΟ, που εκπροσωπεί τα γερμανικά συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζει ευθαρσώς  τη Νότιο Αφρικανική εταιρία, που θέλει να αγοράσει «κοψοχρονιά» την ΕΛΒΟ.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Τσακαλώτος ασχολείται με τις πιθανές μετατάξεις των εργαζομένων.

Ο αναπληρωτής Υπ. Εθνικής Άμυνας κ. Ρήγας ζητά  να μην «χαθούν»  οι εργατοτεχνίτες της ΕΛΒΟ γιατί  προβλέπεται να μετατραπούν σε «απασχολήσιμοι» μετά την έλευση των αγοραστών…  ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι οδεύουν στην «ανακύκλωση του εργασιακού καιάδα μέσω μετατάξεων».

Οι υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις κρατούν απόλυτη σιγή για τα συμβαίνοντα, το πολύ να ομιλούν για την αναγκαία ιδιωτική πρωτοβουλία, που πρέπει να δώσει το  «παρών».

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στην πολύπαθη ΕΛΒΟ, και στους ταλαιπωρημένους και αποδεκατισμένους εργαζόμενους σ΄ αυτήν, μοναδική, ρεαλιστική και βιώσιμη διέξοδος είναι η θέση της Λαϊκής Ενότητας,  οι αμυντικές βιομηχανίες της  χώρας να ενοποιηθούν κάτω από κρατικό  και δημόσιο έλεγχο, ώστε με μεθοδευμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, να αφήσουν πίσω το παρελθόν της συστηματικής  απαξίωσης και του μαρασμού, που τα μνημονιακά κόμματα τους επιφύλαξαν και επιφυλάσσουν.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις, βρίσκονται στον ίδιο δρόμο της «καλής ή κακής» εκκαθάρισης και της εξαφάνισης της ΕΛΒΟ και της υπόλοιπης αμυντικής βιομηχανίας. .

Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης, των επιθετικών αναπτυξιακών προτάσεων, της ενότητας των εργαζομένων, αποτελεί τον πιο σίγουρο δρόμο της νίκης, έναντι των μίζερων ψευτοδιλημμάτων του μνημονιακού μπλοκ, που παίζει, εμπαίζει και εκβιάζει το εργατικό δυναμικό της ΕΛΒΟ, την ίδια ώρα που απαξιώνει και ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 17 Σεπτέμβρη 2018