Δελτίο Τύπου

Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας ανταγωνίζονται σε δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο, σε κοροϊδίες, φτηνή δημαγωγία και πολιτική εξαπάτηση

 

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε., αναφερόμενο στην ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Την ώρα που χάρις στις στυγνές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών εταιρειών, παρά την κρίση και την γενική φτωχοποίηση της κοινωνίας μας, καλπάζουν σε πρωτοφανή ύψη, ήρθε ο Κυρ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ να ανταγωνισθεί τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα ρεσιτάλ παροχών και δώρων στο μεγάλα και πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε δημαγωγία, ευτέλεια και σε πολιτικά «καραγκιοζιλίκια».

Και κυρίως αντιγράφουν ο ένας τον άλλον σε πολιτικές, μέτρα και υποσχέσεις εξυπηρετήσεων στον μεγάλο πλούτο και στα πολύ μεγάλα εισοδήματα, στο όνομα, τάχα, της επιχειρηματικότητας, ξεχνώντας, όμως, τον ωκεανό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που πνίγονται και κλείνουν από την επέλαση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών αλυσίδων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ο κατ’ εξοχήν πολιτικός σε αυτήν την χώρα που ταυτίζεται με φανατισμό με τα πιο επιθετικά, αδίστακτα και αδηφάγα πελατειακά οικονομικά δίκτυα και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Είναι ο πολιτικός που στήριξε μανιωδώς και χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη την μνημονιακή περιπέτεια και την μνημονιακή καταστροφή της χώρας και φυσικά με φανατισμό όλα τα μνημόνια, συμπεριλαμβανομένου και του τρίτου και καταστροφικότερου μνημονίου του Αλ. Τσίπρα.

Αποτελεί ειρωνεία, λοιπόν, σήμερα να ακούμε τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος ομολογεί ότι η χώρα βρίσκεται σε τέταρτο μνημόνιο και ότι έχει αναλάβει σκληρές δεσμεύσεις και τελεί υπό αυστηρή επιτροπεία, να εξαγγέλλει μέτρα που ακυρώνουν κάποιες απ’ αυτές τις μνημονιακές δεσμεύσεις, χωρίς να μας αποσαφηνίζει αν θα προχωρήσει σε αυτήν την ακύρωση μονομερώς ή μετά από διαπραγματεύσεις και συμφωνία με τους πιστωτές.

Γιατί στην δεύτερη περίπτωση, οι δήθεν εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη είναι έπεα πτερόεντα και αέρας κοπανιστός.

Τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον πολιτικό του μεγάλου πλούτου, της απεριόριστης υποτέλειας και του πολυεθνικού κεφαλαίου, ευδοκίμως ανταγωνίζεται σε αυτές τις επιλογές και ορισμένες φορές υπερφαλαγγίζει ο Αλ. Τσίπρας.

Το τραγικό είναι τώρα ότι και ο Κυρ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υπερφαλαγγίσει τον Αλ. Τσίπρα σε πολιτική κοροϊδία και πολιτική εξαπάτηση.

Μοιάζουν όλο και περισσότερο και οι δυο ως δυο σταγόνες νερού.

 

Το Γραφείο Τύπου

15/9/2018