ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης  καλεί στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις

για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι κινητοποιήσεις, που διοργανώνονται με αφορμή τα 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής, γίνονται σε μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αυξάνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Οι πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων προωθούνται σχεδόν παντού, δημιουργώντας εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακροδεξιάς και φασιστικής δράσης.

Την ίδια ώρα, οι ενδοϊμπεριαλιστικοί πόλεμοι, με πρωταγωνιστές ΗΠΑ,  ΝΑΤΟ και Ε.Ε., σπαράσσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής μας και του πλανήτη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα μεταναστών και προσφύγων, και εκατόμβες θυμάτων στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από μια ζωή χωρίς ζωή, στη χώρα τους.

Η Λαϊκή Ενότητα Α  Θεσσαλονίκης:

Καταγγέλλει τις  μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων οκτώ χρόνων –που θα συνεχιστούν παρά τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια– οι οποίες δημιούργησαν και θα συνεχίσουν να δημιουργούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακροδεξιάς και φασιστικής δράσης.

Καταγγέλλει την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο νεοφιλελεύθερο τόξο, γεγονός που κατάφερε τεράστιο πλήγμα στην πολιτική αξιοπιστία της Αριστεράς, που είχε κερδηθεί με τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων ανθρώπων.

Καταγγέλλει την όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη συμμαχία με το Ισραήλ και την χούντα της Αιγύπτου, μια πολιτική που συντηρεί την τρέλα των εξοπλισμών και ανοίγει το δρόμο στον εθνικισμό και το μιλιταρισμό, αλλά και σε επικίνδυνες πολεμικές περιπέτειες στην περιοχή.

Καταγγέλλει τις ρατσιστικές πολιτικές των κλειστών συνόρων για τους πρόσφυγες και μετανάστες που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και η Τουρκία. Όπως επίσης και την επαναφορά σε ισχύ των Κανονισμών του Δουβλίνου ΙΙ και ΙΙΙ, τις απελάσεις, τον εγκλεισμό των προσφύγων σε κέντρα κράτησης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού των θυμάτων των πολέμων και της φτώχειας, τις επιχειρήσεις αποτροπής του ΝΑΤΟ και της FRONTEX, που μεταβάλλουν την Μεσόγειο και το Αιγαίο σε πλωτό νεκροταφείο.

Μαζικά, ενωτικά, μαχητικά, όλοι μαζί διεκδικούμε:

  • Την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής ΧΑ στη δίκη που διεξάγεται και πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί.
  • Να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ στην Θεσσαλονίκη, καθώς και κάθε ναζιστικής γιάφκας σε κάθε πόλη και γειτονιά.

Την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής φτωχοποίησης και εξαθλίωσης όλων μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

  • Την ακύρωση των ρατσιστικών πολιτικών κυβέρνησης, ΕΕ-Τουρκίας.
  • Ανοιχτά σύνορα για τα θύματα των πολέμων, ανοιχτά σχολεία, ανοιχτές πόλεις με ανθρώπινη φιλοξενία και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις οικογένειες και τα παιδιά τους.
  • Το σταμάτημα των πολέμων και όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Έξω οι ιμπεριαλιστές και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη Μ. Ανατολή.  Ειρήνη και φιλία των λαών.

 

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 14 Σεπτέμβρη 2018