«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβε. Δεν θα πεθάνει μόνος του, τσάκισε τον!»

Πέντε χρόνια κλείνουν από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, από τα μαχαίρια των φασιστών, νεοναζί ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Πέντε χρόνια μετά, και ενώ ηθικοί και αυτουργοί της δολοφονίας δεν έχουν ακόμα καταδικαστεί, το ίδιο το κόμμα της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να πείσει ότι πρόκειται απλά για ένα ακόμα κόμμα.

Σε αυτή την προσπάθεια της απόκρυψης του πραγματικού ρόλου και χαρακτήρα αυτής της φασιστικής οργάνωσης αρωγοί στέκονται τα μεγάλα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την μία συμπεριφέρεται στην Χρυσή Αυγή ως ένα κανονικό κόμμα που το προσκαλεί σε εκδηλώσεις του δημόσιου βίου (ακόμα και όταν τιμώνται τα θύματα των ναζί που τόσο θαυμάζουν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης), φωτογραφίζεται με στελέχη των φασιστών σε στιγμές έξαρσης ψευτοπατριωτισμού, ενώ την τελευταία περίοδο πειραματίζεται λεκτικά με την «θεωρία των δύο άκρων», όταν στελέχη και οπαδοί της ταυτίζουν άμεσα ή έμμεσα τους φασίστες και τις πρακτικές τους, με αυτές των ανθρώπων και των φορέων του λαϊκού κινήματος, όταν οι δεύτεροι στέκονται απέναντι από πτυχές της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Αλλά και η Νέα Δημοκρατία με την μετατόπιση της σε πιο ακροδεξιές θέσεις, νομιμοποιεί σε ένα κοινό τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και γενικά όλης της ελληνικής ακροδεξιάς. Από τις ξενοφοβικές θέσεις ηγετικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι την συμμετοχή στελεχών του κόμματος σε «καλέσματα» και πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες , συντίθεται η εικόνα μίας «καλής Χρυσής Αυγής» που φιλοδοξεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Και αν η Χρυσή Αυγή μετά την δολοφονία Φύσσα αναγκάστηκε να εξαφανίσει τα τάγματα εφόδου, νέες φασιστικές ομάδες έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που υπό την ανοχή του κρατικού μηχανισμού τρομοκρατούν αριστερούς, μετανάστες, εργάτες που απεργούν (γιατί οι φασίστες ιστορικά μέχρι σήμερα ήταν τα σκληρά παιδιά του Κεφαλαίου). Σε αυτή τη συγκυρία ο αντιφασιστικός αγώνας μένει όχι απλά επίκαιρος αλλά απαιτείται να οξυνθεί.

Οφείλονται απαντήσεις στα συνθήματα των φασιστών κάθε μέρα, σε κάθε σημείο της χώρας.

Καμία ανοχή σε φαινόμενα φασιστικής βίας και απόπειρες συγκάλυψης τους.

Η Λαϊκή Ενότητα Πάτρας καλεί τους πατραϊκό λαό σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Γεωργίου, μαζί με οργανώσεις και φοιτητικούς συλλόγους.