ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

 

Λίγο πριν την έναρξη της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο, όπου για μια ακόμη φορά πλειοδότησε σε αβέβαιες παροχές και «ψίχουλα» για τους εργαζόμενους και τα εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας, μπροστά στο περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας, μέσα στη ΔΕΘ, οι δυνάμεις καταστολής έδιναν ένα πρώτο δείγμα της επερχόμενης «ανάπτυξης», στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι, για τρίτη ημέρα, συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις τους, εν όψει των επισκέψεων και συναντήσεων των κορυφαίων στελεχών της στη Θεσσαλονίκη, λόγω της ΔΕΘ.

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Τράπεζα έχει περικόψει παράνομα, εδώ και 10 μήνες, ολόκληρο το επικουρικό βοήθημα που παίρνουν οι συνταξιούχοι της, από τον Ειδικό Λογαριασμό Περιουσίας (ΛΕΠΕΤΕ), που λειτουργεί με κατοχυρωμένη συμφωνία εργαζομένων-ΕΤΕ από το 1949, οδηγώντας 16.500 οικογένειες σε αιφνιδιαστική φτώχεια. Την ίδια ώρα όμως, αυτοί που με τόση ευκολία έκοψαν το επικουρικό βοήθημα από τους συνταξιούχους, αποφάσισαν και αγόρασαν δυο υπερπολυτελή θωρακισμένα αυτοκίνητα για …. τους εαυτούς τους (Πρόεδρος και το Διευθύνων Σύμβουλος), συνολικής αξίας 630.000 ευρώ!Ι

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την Αστυνομική Δύναμη εντός της ΔΕΘ και τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες, με τη χαρακτηριστική εντολή του επικεφαλής της Αστυνομικής Δύναμης «απωθείστε» και «σπρώξτε», προέβησαν σε βίαιη και αναίτια επίθεση, και έριξαν κυριολεκτικά δυο συνταξιούχους κάτω από τα σκαλιά, μπροστά στην είσοδο του περιπτέρου της ΕΤΕ, επειδή μαζί με τους άλλους διαμαρτυρόμενους, προσπάθησαν να κάνουν συμβολικό αποκλεισμό του για λίγα λεπτά.

Την ίδια αντιμετώπιση, με ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ πίσω από την πλάτη τους, είχαν οι συνταξιούχοι και στην κινητοποίησή τους έξω από ξενοδοχείο της πόλης, στις 6 Σεπτέμβρη.

Σήμερα, που ήταν και η συνέντευξη του πρωθυπουργού, προφανώς δεν επιτρέπονταν καμιά διαμαρτυρία που να χαλάει την εικόνα της «ευμάρειας που έρχεται», και οι δυνάμεις καταστολής ενήργησαν με ιδιαίτερο ζήλο και «αποτελεσματικότητα», θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συνταξιούχων.

Καταγγέλλει τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος, αφού κατάντησε σιδερόφρακτη πόλη τη Θεσσαλονίκη, ειδικά για τα χθεσινά συλλαλητήρια, προφανώς εντέλλεται ή επιτρέπει να επιτίθενται, και μάλιστα τόσο βίαια, οι δυνάμεις καταστολής, ακόμη και σε συνταξιούχους.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει επίσης τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, διότι, επί τρεις ημέρες που οι πρώην εργαζόμενοί της κινητοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, αντιμετωπίζουν, μετά από τις «οδηγίες» της, τα ΜΑΤ και όλες τις δυνάμεις καταστολής.

Ρωτά επίσης την κυβέρνηση, και τον αρμόδιο Υπουργό, αφού το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ κατέχει το 40.39% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, τι προτίθενται να πράξουν, για την προκλητική αγορά, κόστους 630 χιλ. ευρώ, των δυο θωρακισμένων αυτοκινήτων για τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, την ώρα μάλιστα που κόβουν το επικουρικό βοήθημα από τους συνταξιούχους και βγάζουν σε πλειστηριασμούς τη λαϊκή περιουσία;;

 

Το Γραφείο Τύπου