Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Νομό Πέλλας, όπου περιόδευσε στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η Θεσσαλονίκη μοιάζει, αυτές τις μέρες, όχι με μια πόλη που κάνει μια διεθνή έκθεση φιλίας, οικονομικής συνεργασίας και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της περιοχής μας και σε διεθνές επίπεδο, αλλά ως μια αστυνομοκρατούμενη πόλη κι ακόμα χειροτέρα ως κατεχόμενος χώρος από τη CIA και το FBI, τα οποία δείχνουν κάτι από το σκοτεινό μέλλον που επιφυλάσσουν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Οι ΗΠΑ δεν είναι απλώς η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά είναι η επικυρίαρχη χώρα, η οποία εφαρμόζει ένα σχέδιο για μια αμερικάνικη Θεσσαλονίκη, για μια αμερικάνικη Μακεδονία, για αμερικάνικα Βαλκάνια.

Ζούμε τα πιο επικίνδυνα σχέδια κατοχής, ελέγχου, στρατιωτικοποίησης, τυχοδιωκτισμών και πολέμου από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανικής Ευρώπης στα Βαλκάνια, την περιοχή μας.

Όσοι είχαν αμφιβολίες για τον αρνητικό χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τις τελευταίες εξελίξεις, αντιλαμβάνονται πλήρως ότι αυτή η Συμφωνία δεν έχει καμμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών και της συνεργασίας στην περιοχή μας.

Ο Τραμπ, η Μέρκελ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και οι πιο αντιδραστικοί ευρωπαϊκοί κύκλοι έχουν λυσσάξει κυριολεκτικά, με απροσχημάτιστες επεμβάσεις, να επιβάλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, αλλά και ευρύτερα στους βαλκανικούς λαούς.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μεθοδεύτηκε και κατασκευάσθηκε στα άδυτα του Αμερικανικού Πενταγώνου, του Βερολίνου και των Βρυξελλών, με μόνο στόχο τη νατοϊκή χειραγώγηση της περιοχής και την κηδεμονία της από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, μέσα και από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας αποδεικνύεται ο τέλειος πρωθυπουργός για να υπηρετήσει, με την μέγιστη δυνατή υποτέλεια, τους αμερικανογερμανικούς σχεδιασμούς σε βάρος της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου.

Ο Αλ. Τσίπρας έρχεται στη ΔΕΘ ως ο πρωθυπουργός της “μεταμνημονιακής” λιτότητας και επιτροπείας, ως ο πρωθυπουργός της υποθήκευσης του εθνικού πλούτου και του ξεπουλήματος της Ελλάδας και ως ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα επιχειρήσει να προσφέρει ως άλλοθι, παροχές από την υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού και το θάψιμο κάθε αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα.

Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν είναι αντίπαλοι, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της λιτότητας, της επιτροπείας και της υποτέλειας μιας χώρας που της κόβουν τον δρόμο για το μέλλον.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια λαϊκή αγωνιστική αφύπνιση και μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή. Η ισχυρή ΛΑ.Ε στην Βουλή, είναι η καλύτερη εγγύηση για να υπάρξει δυναμική αντιπολίτευση και μια νέα εναλλακτική προοπτική για την χώρα, με την ενωτική μας πρόταση και το ριζοσπαστικό ρεαλιστικό μας πρόγραμμα.

Για το Γραφείο Τύπου
7/9/2018