ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Π. Λαφαζάνης με Δ. Στρατούλη και Δ. Σπανού στη συγκέντρωση για τις συντάξεις χηρείας.

Να καταργηθούν τώρα οι άδικες και βάρβαρες περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις χηρείας.

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τα μέλη της ΠΓ Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινα Σπανού, παραβρέθηκε σήμερα στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α [Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη], έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) σήμερα 3 Σεπτεμβρίου 2018, ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας που επιβλήθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου.

 

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, σε δήλωσή του στους παριστάμενους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος /σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα. Δεν χωράει μερεμέτια, πρέπει ΤΩΡΑ να καταργηθεί.

Οι σημερινές υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα επανεξετάσει το θέμα των συντάξεων χηρείας, εάν και εφόσον το αποδεχτούν οι δανειστές, είναι σκέτη κοροϊδία και περιφρόνηση προς τις οικογένειες θανόντων που λιμοκτονούν.

Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να ακυρωθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια”.

 

Αθήνα, 03/09/2018

Το Γραφείο Τύπου