ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήλωση Παν. Λαφαζάνη για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Παν. Λαφαζάνης: Η ΛΑ.Ε είναι ο άτυπος αλλά πραγματικός αντίπαλος της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο καλύτερος σύμμαχος της είναι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και η αλλαγή κομματικής ηγεσίας απλώς επιβεβαιώνουν και επιταχύνουν το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης
Ποτέ και πουθενά ένας ξοφλημένος πρωθυπουργός, όπως ο Αλ. Τσίπρας και μια αποτυχημένη, σπαρασσόμενη, παράλυτη και κλινικά νεκρή κυβέρνηση δεν μπόρεσαν ποτέ να διασωθούν από οποιονδήποτε ανασχηματισμό.
Ποτέ και πουθενά, επίσης, ένα κόμμα παραγόντων, πελατειακών δικτύων και διανομής λαφύρων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τελεί σε αποσύνθεση, δεν μπόρεσε ποτέ να αναζωογονηθεί με την αλλαγή απλώς Γραμματέα και πολύ περισσότερο
με την τοποθέτηση στη θέση αυτή για «ξεφόρτωμα» ενός μάλλον αποτυχημένου υπουργού που άλλαζε υπουργικές καρέκλες σαν τα πουκάμισα.
Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και η αλλαγή Γραμματέα είναι απλώς το κύκνειο άσμα ενός πρωθυπουργού, μιας κυβέρνησης και ενός κυβερνητικού κόμματος που πνέουν τα λοίσθια και η αντίστροφη μέτρηση τους τελειώνει.
Είναι πρωτοφανές το θλιβερό και αμήχανο θέαμα ενός πρωθυπουργού που αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η Ελλάδα δεν βγήκε από τα μνημόνια αλλά την ξεπέταξαν οι πιστωτές στο χάος και σε πιο σκληρή κηδεμονία, όπως ο καπετάνιος πετάει στην θάλασσα την σαβούρα, όταν το σκάφος βυθίζεται.
Επιβεβαίωση της κατάρρευσης μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος, που συγκρατούνται μόνο και μόνο λόγω της νομής του κράτους και των προνομίων του και εξαιτίας των απεριόριστων προσωπικών μωροφιλοδοξιών των στελεχών τους, του μικροπαραγοντισμού και των πελατειακών εξυπηρετήσεων, υπήρξε η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα αντί να αφορά το μέλλον, δαπανήθηκε κυρίως σε ένα παραλήρημα άσχετων απολογητικών «απαντήσεων» στην κριτική της ΛΑ.Ε και σε μια ευτελή προσπάθεια να δικαιολογήσει, ως δήθεν τολμηρή επιλογή,
την προδοσία του δημοψηφίσματος και την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών
δεσμεύσεων για να ακολουθηθεί η πλήρης απορρόφηση σε ένα σάπιο και παρακμιακό πολιτικό σύστημα καταστροφής και υποτέλειας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι ο άτυπος αλλά πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα και της πολιτικής τους είναι η «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.Ε), ενώ ο πιο πολύτιμος και αναντικατάστατος σύμμαχος τους είναι η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης με την άσφαιρη και διάτρητη αντιπολίτευση τους, μόνο για την καρέκλα της εξουσίας.
Σήμερα κυβέρνηση και πολιτικά κατεστημένα, ως άχρηστα και παρατημένα πολιτικά ανδρείκελα ξένων κέντρων, δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν παρά να επισωρεύουν στον τόπο μόνο συμφορές και κωμικοτραγικούς αγώνες για τις καρέκλες της εξουσίας, άνευ επίδικου αντικρίσματος.
Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός για να επιβιώσουν και να αποκτήσουν ελπίδα και χαμόγελο έχουν ανάγκη από μια μεγάλη και ριζοσπαστική δημοκρατική ανατροπή και πρώτα απ’ όλα ανατροπή στις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις μας.

Για το γραφείο Τύπου
28/8/2018