ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.

 

Ο νεοφιλελευθερισμός και τα μνημόνια οδηγούν σε συνεχή μπλακάουτ

 

Το δεύτερο σοβαρό μπλακάουτ μέσα σε μια εβδομάδα το οποίο οδήγησε στο να κηρυχτεί η Ύδρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβεβαιώνει περίτρανα όλα όσα είχαμε τονίσει στην πρώτη μας ανακοίνωση. Ότι δηλαδή το ξεπούλημα, η διάσπαση και η απαξίωση της ΔΕΗ την οδηγούν στη διάλυση με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό.

Η ΔΕΗ εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια οδηγείται από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. σε διάλυση. Η μείωση του προσωπικού, η είσοδος των υπεργολάβων και η έλλειψη συντήρησης του δικτύου θα αυξάνουν τα μπλακάουτ. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική με συνέπεια να επιταχύνει τη διάλυση της ΔΕΗ. Προειδοποιούμε τον ελληνικό λαό ότι η συνέχιση αυτών των νεοφιλελεύθερων – μνημονιακών πολιτικών θα έχουν ως συνέπεια να στερείται συχνά το δημόσιο αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Επιβάλλεται να υπάρξει ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα ανατροπής των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, για να ξαναγίνει το ηλεκτρικό ρεύμα δημόσιο με μια δημόσια ανασυγκροτημένη ΔΕΗ, για να μην στερείται ο ελληνικός λαός το ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Αθήνα, 27 Αυγούστου 2018

Το Γραφείο Τύπου