Γ.Τόλιος. Μόνο με κατάργηση «Λιτότητας και Επιτροπείας» υπάρχει έξοδος από τα Μνημόνια

Με αφορμή τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ο Γ.Τόλιος, μέλος ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΛΑΕ, δήλωσε ότι, «οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια, δεν μπορούν να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό, ούτε να «εξαγνίσουν» την κυβέρνηση για τα «ανομήματά» της. Δηλ. την εφαρμογή του Γ’ Μνημονίου, με συντριβή μισθών και συντάξεων, φορο-λεηλασία λαϊκών εισοδημάτων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας κά, καθώς και ψήφιση ενός ακόμα «άτυπου» Μνημονίου για το 2019-22, με νέες περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου, ένταση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, εξουθενωτικά «πρωτογενή πλεονάσματα» χάριν των πιστωτών και αυστηρή επιτροπεία σε βάθος χρόνου. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική λύση στο τεράστιο χρέος, που ξεπερνάει τα 344 δις ή 186% του ΑΕΠ, σε σχέση με 127% το 2009, πριν την είσοδο στα Μνημόνια.!!

Οι υποκριτικές και ψεύτικες δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, όπως του αντιπροέδρου κυβέρνησης Γ.Δραγασάκη και υπουργού Ν.Παππά, (εφημ. «Εφ/Συν», 20.8.18), για έξοδο τάχα από τα μνημόνια και την επιτροπεία, δεν πρόκειται να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαού, ούτε φυσικά και η επαναφορά χρεοκοπημένων ψευτοδιλημμάτων, όπως «δεξιά-προοδευτικές δυνάμεις», με στόχο να κρατηθούν στην εξουσία. Αντίστοιχα κούφιες και υποκριτικές είναι και οι «αντικυβερνητικές κραυγές» των κομμάτων του Μνημονιακού τόξου, μαζί και των κυρίαρχων media, που εφάρμοσαν και στήριξαν, με τις οδηγίες και την εποπτεία των ηγεμονικών ελίτ των Βρυξελών, τα ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα.

Η εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής εξόδου από την κρίση, παραγωγικής ανόρθωσης, δραστικής μείωσης της ανεργίας, ουσιαστικής βελτίωσης της ζωής των μισθωτών, συνταξιούχων, λαϊκών στρωμάτων και νεολαίας, προϋποθέτει την ανατροπή της Λιτότητας και της Επιτροπείας. Αυτήν την επιλογή, αργά ή γρήγορα θα επιβάλλει ο ελληνικός λαός και γιαυτήν αγωνίζεται με συνέπεια η «Λαϊκή Ενότητα», στηρίζοντας τις αγωνιστικές του αντιστάσεις.

 

Το Γραφείο Τύπου                                                            

21.8.18