Παναγ. Λαφαζάνης: Μεγάλη η απώλεια του Σαμίρ Αμίν για όλους τους λαούς που μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική και κοινωνική τους απελευθέρωση

“Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Σαμίρ Αμίν.

Στο πρόσωπο του Σαμίρ Αμίν αποχαιρετούμε έναν μεγάλο θεωρητικό του Μαρξισμού και έναν συνεπή αγωνιστή ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση των λαών και το σοσιαλισμό.

Αποχαιρετούμε, επίσης, έναν φίλο μας, έναν μεγάλο φίλο της ελληνικής Αριστεράς και της Ελλάδας, ο οποίος ως την τελευταία πνοή του επεδείκνυε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα, για την εθνική του ανεξαρτησία, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. , τις οποίες θεωρούσε ως μεγάλα δεσμά για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Θα θυμόμαστε πάντα με μεγάλη συγκίνηση τις ωραίες στιγμές με τον Σαμίρ Αμίν στην Ελλάδα και τις εξαιρετικές και διορατικές ομιλίες του για το ελληνικό ζήτημα, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις.

Απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και σε όλους όσους αγάπησαν και θαύμασαν τον Σαμίρ Αμίν, το έργο και τους αγώνες του.”

Το Γραφείο Τύπου

 

13/8/2018