Συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την ημέρα, που με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή, η οποία είχε ως συνέπεια, εκτός από το αίμα, τον ξεριζωμό και τα δάκρυα του κυπριακού λαού, και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου.

Το έγκλημα αυτό σε βάρος της Κύπρου και του λαού της δεν το ξεχνάμε ούτε θα το ξεχάσουμε, ούτε το ρόλο των ΗΠΑ σε αυτό, όσο κι αν η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η μνημονιακή «αντιπολίτευση», προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η ΛΑΕ παραμένει σταθερά αλληλέγγυα στον αγώνα του κυπριακού λαού, ενάντια στην κατοχή. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για μια Κύπρο ανεξάρτητη, με ενιαία διεθνή προσωπικότητα, ιθαγένεια και κυριαρχία, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις, εγγυήτριες δυνάμεις και προστάτες. Με τον κυπριακό λαό κυρίαρχο στον τόπο του και με διασφαλισμένα όλα τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματά του. Για απεμπλοκή της χώρας μας και της Κύπρου από την αμερικανόπνευστη και επικίνδυνη για αυτές, τους λαούς τους και την ειρήνη στην περιοχή στρατιωτική συμμαχία τους με Ισραήλ και Αίγυπτο.

Αθήνα 21/7/2018

Το Γραφείο Τύπου