Δελτίο Τύπου

Δημήτρης Στρατούλης: Ψευτοδίλημμα το εάν οι συντάξεις κοπούν από Τσίπρα ή Μητσοτάκη

Συνάντηση κλιμακίου της ΛΑΕ από Δ. Στρατούλη και Γ. Δούκα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Τέλη Κάντα

Σήμερα Πέμπτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, πρώην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Γιάννη Δούκα, πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Τέλη Κάντα.

Μετά τη συνάντηση οι Δ. Στρατούλης και Τέλης Κάντας έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Δ. Στρατούλης

«Η εγκύκλιος Χουλιαράκη αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με βάση την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup προωθεί τις -ψηφισμένες δύο φορές από την ίδια- νέες σφαγιαστικές μειώσεις των καταβαλλόμενων συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς  και των οικογενειακών επιδομάτων.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαφίενται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη εξάμηνη αναστολή των μειώσεων στις συντάξεις, που βέβαια ούτε αυτή λύνει το πρόβλημα, επειδή αμέσως μετά θα μειωθούν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Ούτε να πιστεύουν στα φτηνά κόλπα της ηγεσίας της ΝΔ, με καταθέσεις τροπολογιών, που γνωρίζει καλά ότι δεν θα περάσουν.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει, επίσης, να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα να έχουν να επιλέξουν στις ερχόμενες εκλογές, ποιος εκ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη θα τους μειώσει τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι ένα μόνο τρόπο έχουν να αποτρέψουν τη νέα «κατεδάφιση» των συντάξεων και της ζωής τους: Να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους, να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ανατροπή των νέων μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις αλλά και όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει».

Τέλης Κάντας

«Δεν επιλέγουμε ποιος μνημονιακός δήμιος θα μας πάρει το κεφάλι. Οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε, θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις των συντάξεων μας και για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν τα 8 μνημονιακά χρόνια.

Θα αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και είναι άνεργα. Μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και τους αγρότες, που τους τσακίζουν».

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας

19/7/2018