Λίγο καθυστερημένα, όμως δε θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε τους δυο κορυφαίους αυτοδιοικητικούς της πόλης, τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη.

Ο ένας αντικυβερνητικός, ο άλλος κυβερνητικός (με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα). Τους «χωρίζει» το όνομα της Μακεδονίας, όμως τους ενώνει το «μένουμε Ευρώπη», κι απ ότι φαίνεται, και η CΟCΑ CΟLΑ.

Η  φιλοσοφία και των δυο για την αυτοδιοίκηση, με βασικό πυρήνα την ιδιωτικοποίησή της μέσω της εκχώρησης βασικών δραστηριοτήτων της, ήρθε και «κούμπωσε» με τις «δραστηριότητες» της CΟCΑ-CΟLΑ, η οποία, όχι τυχαία, επέλεξε τη Θεσσαλονίκη, ως την πρώτη πόλη όπου θα εφαρμόσει το τριετές πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη. Πρωτεύουσα Ιδεών και Δράσεων».

Εκτός από τον κ. Μπουτάρη, ο οποίος έχει καταστήσει μόνιμη «χορηγό» των λειτουργιών του Δήμου την CΟCΑ CΟLΑ, και ο κ. Τζιτζικώστας, ως γνήσιος εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού, πρότεινε πρόσφατα τη δημιουργία ζωολογικού κήπου έξω από την πόλη, με χορηγό την CΟCΑ CΟLΑ.

Βρήκαν ευκαιρία λοιπόν, μιας και η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στις ΗΠΑ, και η COCA COLA  «είναι μια αμερικανική εταιρία με ελληνική ψυχή», όπως δηλώνουν τα στελέχη της, να συνεργαστούν μαζί της, προκειμένου αυτή, να εφαρμόσει πρωτοποριακά περιβαλλοντικά προγράμματα (!!!). Ποια; Η εταιρεία που συσκευάζει το προϊόν της σε εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια !! Πιο υποκριτής πεθαίνεις!

Έτσι λοιπόν, η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση των πολιτών από τα νηπιακά τους χρόνια σ΄ αυτήν την κατεύθυνση,  από ύψιστη προτεραιότητα της κάθε κυβέρνησης και του κάθε αιρετού αυτοδιοικητικού, κατάντησε επιχειρηματική δραστηριότητα και διαφημιστική καμπάνια, των πιο κερδοσκοπικών κεφαλαίων του πλανήτη, με την «ευγενή πρωτοβουλία» και των πρόθυμων νεοφιλελεύθερων, Μπουτάρη και Τζιτζικώστα.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, θα υπενθυμίζει πάντα ότι, μεταξύ άλλων, η COCA COLA μετέφερε την παραγωγή της από την Ελλάδα στη Βουλγαρία και απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους στη χώρα μας, οι οποίοι δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τη δικαίωσή τους από τον Οκτώβρη του 2013, γι αυτό και στηρίζει το σύνθημά τους ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΗΝ COCA COLA.

Τονίζει δε, ότι δεν πιστεύει πως με το φιλόδοξο πρόγραμμα της COCA COLA η Θεσσαλονίκη θα γίνει «Πρωτεύουσα Ιδεών και Δράσεων», σίγουρα όμως με τη συμβολή της COCA COLA έχει γίνει «Πρωτεύουσα της Ανεργίας».

Το Γραφείο Τύπου

ΛΑΕ Θεσσαλονίκης

14/07/2018