ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Νέα νίκη ΛΑΕ και κινήματος: ανεστάλησαν δεκάδες πλειστηριασμοί πρώτης και λαϊκής κατοικίας»

 

Π. Λαφαζάνης: Οι τραπεζίτες, ενώ αρπάζουν λαϊκές κατοικίες, δίνουν πακτωλό χαριστικών δανείων στους εαυτούς τους

 

Και σήμερα, Τετάρτη 11/7, ο αγώνας της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη ΛΑΕ και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει και για σήμερα ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ανάγκασαν τα πολιτικά, τραπεζικά, οικονομικά συμφέροντα, καθώς και τους λίγους επίορκους συμβολαιογράφους, που προωθούν αυτή την πρωτοφανή ληστεία σε βάρος του λαού, να αναστείλουν πολλούς από αυτούς. Ιδιαίτερα στην Αττική αναστάλθηκαν σχεδόν όλοι οι πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες και είχαν προγραμματιστεί από συμβολαιογραφεία με έδρα το κέντρο της Αθήνας.

Ιδιαίτερα χθες, 10/7, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών και η ΛΑΕ με μαζική κινητοποίηση τους μπροστά στο υποκατάστημα της ALPHA BANK στο Γκύζη οδήγησαν σε αναστολή ηλεκτρονικού πλειστηριασμού της κατοικίας ανέργου με τρία παιδιά σ’ αυτή τη γειτονιά.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 11/07/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σταδίου 43, κάτω από το συμβολαιογραφείο, όπου πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 105 τ.μ στο Χαϊδάρι, με τιμή προσφοράς 80.000 ευρώ και επισπεύδουσα την ALPHA BANK.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών της ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της Παναγιώτη Λαφαζάνη, και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Αγωνιστική κινητοποίηση οργανώθηκε από τη ΛΑΕ μπροστά σε συμβολαιογραφείο στην Αμαλιάδα, όπου σήμερα 11/07 με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς είχε προγραμματιστεί να εκπλειστηριαστεί για 30.000 ευρώ μικρό εμπορικό κατάστημα του Πύργου.

Κι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας αξίας κάτω από 300.000 ευρώ, για την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 884 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες πλειστηριασμοί αφορούν πρώτες κατοικίες, με συμπρωταθλήτριες ως συνήθως στη μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών τις τράπεζες Πειραιώς και ALPHA BANK, με μικρή διαφορά από τις άλλες συστημικές τράπεζες (Εθνική και Eurobank).

Η τραγική μάλιστα ειρωνεία είναι ότι οι τράπεζες κλιμακώνουν τους πλειστηριασμούς και αρπάζουν μ’ αυτούς λαϊκές κατοικίες και περιουσίες την ίδια ώρα που αποκαλύπτεται ότι οι ίδιοι αυτοί τραπεζίτες έδιναν πακτωλό χαριστικών δανείων στους εαυτούς τους.

Παρά, λοιπόν, τα αξιοθρήνητα επικοινωνιακά σόου του Πρωθυπουργού και τις διαβεβαιώσεις του «Προστάτη» του, κυρίου Μοσκοβισί ότι σταμάτησαν τα μνημόνια, οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται. Ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με βάση την απόφαση του EUROGROUP στις 21 Ιούνη θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018, προβλέπεται σ’ αυτή την απόφαση, να γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, κανονική ληστεία δηλαδή σε βάρος του λαού.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει. Επίσης ότι «το κίνημα της Τετάρτης» κατά των πλειστηριασμών, δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται ούτε μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις δυσκολίες μαζικών κινητοποιήσεων που αυτό συνεπάγεται.

 

Γραφείο Τύπου

 

11/7/2018