ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η Λαϊκή Ενότητα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.»

 

Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και συναντήθηκε με το Προεδρείο του Σωματείου των εργαζομένων.

Στην περιοδεία, η οποία έτυχε θερμότατης υποδοχής από εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου, αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, της έλλειψης αναλωσίμων ειδών και γενικότερα της έλλειψης χρηματοδότησης.

Είναι τραγικό, επίσης, ότι φιλοξενούνται στο νοσοκομείο μετά την αποθεραπεία τους, μικρά εγκαταλελειμμένα παιδιά διότι, λόγω της δραματικής μείωσης των δαπανών, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές που θα μπορούσαν να τα υποδεχθούν.

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει ότι η αναβάθμιση της δωρεάν δημόσιας Υγείας με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, η ενίσχυση των υποδομών και  η ανάλογη ενίσχυση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτελούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την ευημερία του λαού.

 

 

Το γραφείο τύπου

09/07/2018