Ανακοίνωση ΛΑΕ Κερατσινίου-Δραπετσώνας σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο 70:
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού έχει υιοθετήσει όλα τα μνημονιακά μέτρα, συνεχίζει να αναπτύσσει το αφήγημα της ‘’καθαρής εξόδου’’, το δικό της success story, ότι δηλαδή βγαίνουμε από τα μνημόνια και υπόσχεται δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική και εργασιακή προστασία, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι έχουν ληφθεί μέτρα τα οποία δεσμεύουν την χώρα για πολλές δεκαετίες. Οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και οι πλειστηριασμοί της εργατικής και λαϊκής περιουσίας, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες και εφορίες βρίσκονται στο προσκήνιο.
Την Πέμπτη 14 Ιουνίου, η κυβέρνηση ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, που ανατρέπει την εικόνα της ‘’καθαρής εξόδου’’ και με το οποίο συνεχίζεται η μνημονιακή βαρβαρότητα. Ψήφισε δηλαδή τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» 2019-2022, που ισοδυναμεί με ένα νέο τέταρτο μνημόνιο χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ δανειοδότηση προς τη χώρα. Αυτή τη φορά μόνο δίνουμε. 
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου επαναβεβαιώνει τις μειώσεις στις συντάξεις από το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020. Φέρνει επίσης μειώσεις στα προνοιακά επιδόματα, αιματηρά πλεονάσματα για πολλά χρόνια, αύξηση της φορολεηλασίας της λαϊκής κατοικίας (ΕΝΦΙΑ), ειδικά σε λαϊκές περιοχές, λόγω αύξησης των αντικειμενικών αξιών και από την άλλη δίνει προνόμια για το κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό. Αντίθετα τους περιμένουν νέα βάρη και θυσίες στο βωμό του κέρδους, φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στους οικονομικά αδύναμους.

Παράλληλα το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη, περιλαμβάνει στο άρθρο 70, την παραμονή των ρυπογόνων βιομηχανιών και των καζανιών του θανάτου, παρατείνοντας την άδεια λειτουργίας τους για 20 χρόνια, αγνοώντας τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της “Oil One” την απαλλοτρίωση του χώρου των λιπασμάτων και την αξιοποίησή του προς όφελος των κατοίκων της περιοχής. Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη, ότι γι’αυτούς, τα κέρδη είναι πάνω από τις ζωές μας.

Αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε την μνημονιακή βαρβαρότητα, την πολιτική της υποτέλειας και της υποταγής, την φτώχεια που μαστίζει το λαό, την λεηλασία της δημόσιας και λαϊκή περιουσίας, θα πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να αντισταθούμε. Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής για το άρθρο 70 μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι σε θετική κατεύθυνση, μόνο αν συνεχιστεί με τον συντονισμό,την κινητοποίηση των κατοίκων του δήμου μας και να στραφεί συνολικά κατά των κυβερνητικών πολιτικών που πλήτουν και καταστρέφουν τη ζωή μας. Η Δημοτική αρχή οφείλει να είναι μπροστάρης στο αγώνα του λαού ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία τους πλειστηριασμούς τη φορολεηλασία του ΕΝΦΙΑ. Οι επισκέψεις σε υπουργούς και οι δημόσιες ευχαριστίες στην κυβέρνηση είναι ‘’χρήσιμες’’, μόνο αν συνοδεύονται από την εγρήγορση και την κινητοποίηση των πολιτών σε αγωνιστική κατεύθυνση, όπως αποδείχτηκε από την αιφνιδιαστική ψήφιση του άρθρου 70. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού να ανακληθούν οι άδειες της “Oil One” και να απομακρυνθούν οι δεξαμενές.
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μέτωπο ανατροπής που θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό και στην νεολαία.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.