Δήλωση του Παναγ. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Άνθρακες το «αντάλλαγμα» της αναβολής αύξησης του ΦΠΑ. Ισχύει μόνο για έξι μήνες!

Ο Παν. Λαφαζάνης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και την στάση του Αλ. Τσίπρα, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ο Αλ. Τσίπρας από το περίφημο « GoBack, κ. Μerkel», έφτασε στο σημείο, όχι μόνο να την προσκυνά αλλά και να σπεύδει στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για το προσφυγικό, να της προσφέρει ανέλπιστησανίδα σωτηρίας.

Ο ίδιος ο Τσίπρας, από πολέμιος της σημερινής γερμανοκρατούμενης ΕΕ των πλουσίων και των ισχυρών, έγινε κυνικός διασώστης της, προχωρώντας σε διμερή συμφωνία με την Merkelγια την επανεισδοχή προσφύγων από την Γερμανία στην χώρα μας, υπονομεύοντας, έτσι, πλήρως το αίτημα για αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου και για «ευρωπαϊκή» λύση συνευθύνης και αναλογικής κατανομής των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η ειρωνεία βρίσκεται στο γεγονός ότι την ίδια ώρα που ο Αλ. Τσίπρας προσφέρει αυτές τις υπαλληλικές υπηρεσίες προς την Merkel και το γερμανικό κατεστημένο, οι τελευταίοι το ανταποδίδουν με τέταρτο μνημόνιο, με το ξεπούλημα της Ελλάδας, με το να δένουν χειροπόδαρα την χώρα μας σε σκληρή λιτότητα μέχρι το 2060 και με μέτρα κοροϊδίας για το ελληνικό χρέος.

Το «αντάλλαγμα», για το οποίο πανηγυρίζει ο Αλ. Τσίπρας, της αναβολής-και όχι τουλάχιστον της ακύρωσης- και της αναβολής μόνο για ένα εξάμηνο στην αύξηση του ΦΠΑ και μόνο για πέντε νησιά μας, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά «στάκτη» στα μάτια του ελληνικού λαού για να χρυσωθεί το χάπι.

Υπογραμμίζουμε, πάντως, την υποκρισία όλων των ηγετών της ΕΕ και φυσικά του Τσίπρα και όλου του ελληνικού κατεστημένου, για το γεγονός ότι, ενώ η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τους πρόσφυγες ασχολήθηκε με στρατόπεδα, αστυνομεύσεις, κέντρα κράτησης και απελάσεις, ξέχασε να αναφερθεί στα πιο κεντρικά ζητήματα που προκαλούν το προσφυγικό ρεύμα.

Στην Σύνοδο της ΕΕ δεν ελέχθη τίποτα για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας, που ξεριζώνουν τους λαούς από την πατρίδα τους ούτε στην ανάγκη νέων όρων οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και γενναίας αναπτυξιακής χρηματοδότησης προς τις χώρες από τις οποίες προέρχεται η μετανάστευση και η προσφυγιά.

Δυστυχώς, τα σημερινά ευρωπαϊκά κατεστημένα συνεχίζουν τις αδίστακτες νεοαποικιακές πολιτικές πολέμου και καταλήστευσης χωρών και λαών των ευρύτερων ζωνών που γειτονεύουν με την ΕΕ και το τραγικό είναι ότι αυτές τις νεοαποικιακές πολιτικές τις εφαρμόζουν σκληρότατα τώρα και εντός της ευρωζώνης και της ΕΕ, με πρώτο θύμα τον ελληνικό λαό