Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα η εκχώρηση των ΕΛΠΕ σε πολυεθνικά συμφέροντα. Να μετατραπεί αμέσως σε σύμβαση αορίστου χρόνου η εργασιακή σχέση των εργολαβικών εργαζομένων των ΕΛΠΕ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Στάθης Τσοτσορός: Εξετάζει να αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα των εργολαβικών

Ο Παν. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο Θανάσης Πετράκος μέλος της Π.Γ του Π.Σ της ΛΑ.Ε είχαν μετά από αίτημα τους συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΠΕ Στάθη Τσοτσορό, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι.

Οι Παν. Λαφαζάνης και Θαν. Πετράκος εξέθεσαν την θέση της ΛΑ.Ε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και υπογράμμισαν ότι το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ ισοδυναμεί με εθνικό έγκλημα και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, μάλιστα, ότι αυτό το εθνικό έγκλημα αποκαλύπτεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως τα ΕΛΠΕ θα περάσουν στα χέρια πολυεθνικής εμπορικής επιχείρησης, που δεν θα έχει καμιά σχέση με την διύλιση ούτε με την κατοχή κοιτασμάτων και εξόρυξη πετρελαίου.

Οι Παν. Λαφαζάνης και Θαν. Πετράκος ανέπτυξαν στο Στάθη Τσοτσορό την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει για μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα στα ΕΛΠΕ με εργαζόμενους στην επιχείρηση, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δουλεύουν επί πολλά χρόνια μέσω εργολάβων, ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, μέσα στην αβεβαιότητα, με μισθούς πείνας και χωρίς σειρά από άλλες παροχές των μόνιμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Οι Παν. Λαφαζάνης και Θαν. Πετράκος υπογράμμισαν στον Στάθη Τσοτσορό την επείγουσα σημασία που λαμβάνει η ανάγκη, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές περιστάσεις, της άμεσης μετατροπής των συμβάσεων των εργολαβικών εργαζομένων στην επιχείρηση που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και της πλήρους εξομοίωσης τους με τους μόνιμους εργαζομένους των ΕΛΠΕ.

Από την πλευρά του ο Στάθης Τσοτσορός αναγνώρισε ότι αυτό το αίτημα είναι δίκαιο και ότι εξετάζει να το αντιμετωπίσει θετικά το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Το γραφείο τύπου

28/06/2018