ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης η απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή»

 

Είναι εξαιρετικά ανακουφιστικό το γεγονός ότι η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται ξανά ελεύθεροι.

Εξίσου ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι γύρω από αυτούς  συσπειρώθηκε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, που πάλεψε και πέτυχε την δικαστική τους αθώωση. Ωστόσο, στη συνείδηση της  πλειοψηφίας της κοινωνίας, και οι δύο ήταν αθώοι ευθύς εξαρχής. Αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν η δικαστική αναγνώριση του γεγονότος ότι δύο νέοι άνθρωποι εξέτιαν στη φυλακή μία πολύχρονη άδικη καταδίκη, λόγω των προσωπικών τους σχέσεων και των ιδεολογικών τους αναφορών.

Η αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή είναι μία μεγάλη νίκη ενάντια στην δικαστική και κρατική αυθαιρεσία. Εντούτοις το έγκλημα της κυβέρνησης, που διατηρεί σε ισχύ το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα και την ειδική αντιδημοκρατική νομοθεσία των «τρομονόμων», που επέτρεψαν την πρωτόδικη καταδίκη τους και συνεχίζουν να απειλούν κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται, παραμένει.

Η αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή πρέπει να αποτελέσει βήμα στην κλιμάκωση των αγώνων για την κατάργηση τους.

Παράλληλα οι «πανηγυρισμοί» του Πρωθυπουργού, με προσωπικές δηλώσεις για το θέμα, αποτελούν τεράστια υποκρισία αφού η Κυβέρνηση διατηρεί έναν απαράδεκτο νόμο, με βάση τον οποίον οι δύο αθώοι νέοι άνθρωποι, βρέθηκαν στην φυλακή.

 

Το γραφείο τύπου

28/06/2018