ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η ΛΑΕ ζητά να αρθεί η εκδικητική απόφαση σε βάρος του Α. Κασιμέρη»

 

Η διοίκηση της ΟΣΥ προχωρά σε διώξεις συνδικαλιστών που αγωνίζονται κατά της συρρίκνωσης του συγκοινωνιακού έργου

Η ΛΑΕ ζητά να αρθεί η εκδικητική απόφαση σε βάρος του Α. Κασιμέρη

Η Διοίκηση της ΟΣΥ όχι μόνο κλείνει το αμαξοστάσιο του Ελληνικού για χάρη του συμφερόντων Λάτση και της «επένδυσης» – ξεπουλήματος, αλλά ταυτόχρονα τρομοκρατεί και διώκει εκδικητικά όσους αντιστέκονται. Η περίπτωση του αγωνιστή συνδικαλιστή Απόστολο Κασιμέρη, είναι χαρακτηριστική.

Η Διοίκηση της ΟΣΥ, με απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 13 Ιουνίου μετακινεί ετσιθελικά τον συνδικαλιστή Α. Κασιμέρη από τα λεωφορεία, όπου εργάζεται εδώ και 24 χρόνια, στα τρόλεϊ (στο πιο απομακρυσμένο αμαξοστάσιο της Αττικής, στον Κόκκινο Μύλο) σε θέση, μάλιστα, που δεν σχετίζεται με την ειδικότητά του. Η απόφαση αυτή είναι εκδικητική. Είναι ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη και έχει ως στόχο την απομόνωση του Α. Κασιμέρη από τους εργαζόμενους του κλάδου, από το σωματείο που δραστηριοποιείται δυναμικά και στο οποίο ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ επί 12 χρόνια.

Η ΛΑΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Α. Κασιμέρη, στηρίζει τον αγώνα του και ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης που έλαβε η διοίκηση της ΟΣΥ προχωρώντας ξεκάθαρα στη συνδικαλιστική δίωξη του. Η διοίκηση της ΟΣΥ οφείλει άμεσα να τον επαναφέρει στο χώρο των λεωφορείων της ΟΣΥ και σε θέση που αντιστοιχεί στην ειδικότητά του.

 

Το γραφείο τύπου

21/06/2018