ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι απειλές δεν πτοούν τους εργαζόμενους του Ασκληπιείου Βούλας και δεν κρύβουν τα προβλήματα του νοσοκομείου»

 

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και τις απειλές που δέχτηκε από την διοικήτρια της δεύτερης ΥΠΕ Όλγα Ιορδανίδου, ο Αντώνης Καραβάς, συνδικαλιστής γιατρός στο νοσοκομείο Ασκληπιείο, μέλος του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ και πρώην μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, για να τον αποτρέψουν από το να αναφερθεί σε προγραμματισμένη συνέντευξη στον “Αθήνα 98.4” στα προβλήματα του νοσοκομείου.

Το Ασκληπιείο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού του, δεν έχει αξονικό τομογράφο, έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό – λείπουν 360 άτομα – και πολλά βαριά περιστατικά λόγω των ελλείψεων παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία.

Το Υπουργείο και η διοίκηση αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, επιδιώκουν να φιμώσουν τους εργαζόμενους. Οι απειλές όμως και η προσπάθεια φίμωσης, δεν κρύβουν την αλήθεια και δεν πτοούν τους εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίζονται Για την ποιοτική αναβάθμιση των παροχών υγείας του νοσοκομείου Ασκληπιείου, την αύξηση της χρηματοδότησης, την βελτίωση των Υποδομών ώστε το νοσοκομείο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Αρχές αυτονόητες τις οποίες κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυσσε Και τώρα τις αμφισβητεί υποβαθμίζοντας τα νοσοκομεία και προωθώντας ουσιαστικά τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών υγείας.

Το γραφείο τύπου

19/06/2018