Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σας καλεί να συμμετέχετε σε εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, ώρα 6.00μμ, στην ιστορική Αίθουσα “Μιχαήλας Αβέρωφ” της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Ακαδημίας και Γενναδίου 8 στην Αθήνα (απέναντι από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής), για το δράμα που συντελείται στο ΑΦΡΙΝ με τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και τα χιλιάδες ορφανά παιδιά.

Το Afrin, ο πληθυσμός του οποίου ήταν κυρίως κουρδικός, ήταν μια από τις πιο σταθερές και ασφαλείς περιοχές της Συρίας. Με πολύ μικρή διεθνή ενίσχυση, το Afrin είχε υποδεχτεί τόσους πολλούς Σύρους πρόσφυγες την τελευταία πενταετία, ώστε ο πληθυσμός του να έχει διπλασιαστεί στις 400.000. Μετά την επέμβαση της Τουρκίας και την κατάληψη της πόλης από τουρκικές δυνάμεις, παραπάνω από τους μισούς κατοίκους υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή της SHEHBA, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν κάποτε να επιστρέψουν έστω και στα ερείπια των σπιτιών τους.

Ελάτε να συζητήσουμε για την κατάσταση, για τις ανάγκες των προσφύγων, τα χιλιάδες ορφανά παιδιά όλων των ηλικιών και να βρούμε μαζί τους τρόπους υποστήριξής τους.

Στη συζήτηση μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι:

  • Ανδρουλάκης Νίκος, ευρωβουλευτής της «Ελιάς» – Δημοκρατική Παράταξη

  • Κούνεβα Κωνσταντίνα, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

  • Χουντής Νίκος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης, ευρωβουλευτής ΛΑΕ

  • Muslem Iebrahem, εκπρόσωπος του PYD στην Ελλάδα

  • Παπαδιγενόπουλος Κώστας, Πρόεδρος του Ε.Ε του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης

.Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Περιμένουμε και τη δική σας συμμετοχή

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

Τηλ. Επικοινωνίας: Ζωή Κουμπιού 2103816886, 6973928776