Σχόλιο του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας για την κατάσχεση εις βάρος Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

«Η κατάσχεση σε βάρος Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, αποτελεί φασιστική πρόκληση.»

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την κατάσχεση σε βάρος του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, με βάση απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε διότι έκανε το αυτονόητο. Άσκησε κριτική στη συμμετοχή Χρυσαυγιτών σε εκδήλωση εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης των αγώνων του ελληνικού λαού κατά του φασισμού.

Η κατάσχεση, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία των χρυσαυγιτών βουλευτών είναι υλοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου, την όποια απόφαση είχε καταδικάσει η Λαϊκή Ενότητα ως προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού.

Η Λαϊκή Ενότητα τονίζει πως ο φασισμός, ο οποίος στις μέρες μας «σηκώνει κεφάλι» λόγω της κυριαρχίας του νεοφιλελευθερισμού, των πολιτικών λιτότητας και της προσπάθειας απαξίωσης των σοσιαλιστικών ιδεωδών, αντιμετωπίζεται με κοινή δράση και αλληλεγγύη όσων εξακολουθούν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, με ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το γραφείο τύπου

13/06/2018