ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέα νίκη της ΛΑΕ και του κινήματος: αναστάλθηκαν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

 

Νέα νίκη της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αφού κάτω από την πολιτική και κοινωνική πίεση που προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, η κυβέρνηση, οι τράπεζες και το υποχείριό τους, ο Ρούσκας, αναγκάστηκαν να αναστείλουν πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.

Η ίδια η επίορκη ομάδα Ρούσκα, που ηγείται του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Νήσων, με ανακοίνωσή της, παρά τη στάχτη που προσπαθεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών με διάφορα αστήριχτα και αστεία επιχειρήματα, παραδέχεται επί της ουσίας ότι οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, τους πανικόβαλαν και τους ανάγκασαν να αναστείλουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σ’ αυτά.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 502 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, παρά τις διώξεις και τα χημικά και παρά την χαφιεδίστικη και αστήρικτη δικογραφία σε βάρος του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών, σήμερα Τετάρτη, 13/06/2018, διοργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Σταδίου 43, που πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις σ’ όλη τη χώρα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΛΑ.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών», το κόμμα των Πειρατών και ο πρόεδρος του συλλόγου των παραπληγικών Κωνσταντής Κωνσταντίνου.

Ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη δήλωσε:

«Σήμερα έχουμε μια μεγάλη νίκη, θα έλεγα, του κινήματος  διότι αποτρέψαμε  με την παρουσία μας όλους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε όλα τα συμβολαιογραφεία Αθήνας και Πειραιά. Ως δια μαγείας οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν . Μπορεί η κυβέρνηση αυτή με τη συμφωνία που έκανε να πουλάει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, αλλά απ’ ότι φαίνεται όταν υπάρχει κάποια  λαϊκή και κοινωνική αντίσταση, δεν μπορεί να ξεπουλήσει εύκολα τις πρώτες κατοικίες των πολιτών.

Αυτή η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή .

Συνεχίζουμε τον αγώνα.

Καλούμε όλον τον ελληνικό λαό να πυκνώσει τις γραμμές μας».

.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας και για την θέσπιση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας καθώς και την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

 

Γραφείο Τύπου

 

13/6/2018