ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΣΤΟ 37Ο ΠΑΝ/ΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ».

Κλείνοντας χθες την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, περιηγήθηκε στην Έκθεση του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μαζί με πολλά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Τον Παν. Λαφαζάνη και την αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας υποδέχθηκε και ξενάγησε στην Έκθεση, που φέτος φιλοξενεί πάνω από 150 εκδότες βιβλίου, ο Μπ. Μπαρμπουνάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Κατά την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Βιβλίου, ο Παν. Λαφαζάνης, αφού σχολίασε ότι είναι «θαυμάσια, εξαιρετική από όλες τις απόψεις», έκανε την παρακάτω δήλωση: «το βιβλίο είναι πρόοδος, είναι το μέλλον μας. Όσο περισσότερα βιβλία αγοράζει και διαβάζει ο κόσμος, τόσο απομακρύνονται ο πόλεμος, οι δολοφονίες, τα εγκλήματα, και βεβαίως η κοινωνική αδικία. Να αγοράζετε και να διαβάζετε βιβλία, να τα διαδίδετε στα παιδιά σας. Η νεολαία όλη με ένα βιβλίο στο χέρι. Έτσι ο τόπος μας θα πάει μπροστά, με ειρήνη και δικαιοσύνη. Με το βιβλίο θα βγούμε από την κρίση».

Δυστυχώς, ο μύθος για τις βροχές που συνοδεύει κάθε Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και χθες το παρών, και η ενδιαφέρουσα επίσκεψη τελείωσε πιο γρήγορα απ ότι είχε προγραμματιστεί, χωρίς να χάσει τίποτε από το ενδιαφέρον της, σε μια πραγματική γιορτή του βιβλίου, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον ποιητή του «Ερωτόκριτου», Βιτσέντζο Κορνάρο.

Το Γραφείο Τύπου