Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Στάθη Λεουτσάκο και Γιάννη Δούκα, παραβρέθηκε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην COSCO, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις κυβερνητικές και εργοδοτικές παρεμβάσεις, παρά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε άλλη μια φορά την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης, για πλήρη και σταθερή εργασία, για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και για μέτρα προστασίας Υγιεινής και Ασφάλειας.

Σήμερα το πρωί απέκλεισαν την είσοδο του ΣΕΜΠΟ και καλούν σε συγκέντρωση στην πύλη της COSCO σήμερα, στις 7 μ.μ. το απόγευμα.

Κυβέρνηση και εργοδοσία υποχρεώθηκαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και προγραμματίστηκε για σήμερα συνάντηση του σωματείου με εκπροσώπους της εργοδοσίας και των Υπουργείων Εργασίας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. στο δίκαιο αγώνα τους και δήλωσε ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών που ενθαρρύνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, των πολιτικών της ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.)

6/6/2018